Bărbat electrocutat la Cariera Roşiuţa

Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a ajuns ieri la spital după ce a fost electrocutat la locul de muncă. Cosmin Alexandru Duncea lucrează de șapte ani la Cariera Roșiuța ca electrician, însă ieri a vrut să intre în celula întrerupătorului general în timp ce se efectuau lucrări la transformator.

Bărbatul a fost aruncat de câmpul electromagnetic din celulă, fiind transportat de urgenţă la Spitalul Orăşenesc Motru. Medicii de aici au spus ieri că bărbatul nu a suferit răni fizice, însă prezenta o amnezie retrogradă. ”S-a prezentat la noi un bărbat care a fost electrocutat la Cariera Roşiuţa. Din fericire, bărbatul nu a suferit răni fizice însă prezenta o amnezie retrogradă și am decis să-l transferăm la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu Jiu pentru efectuarea unui tomograf”, a spus Teodor Zavate, directorul Spitalului Orășenesc Motru.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a precizat că nu va cerceta acest accident pentru că nu este unul mortal, însă a trimis un reprezentat în unitate pentru a vedea circumstanțele în care s-a produs evenimentul. ”Noi nu cercetăm decât accidentele de muncă mortale, însă am trimis un inspector să verifice circumstanțele producerii accidentului. Complexul Energetic Oltenia va cerceta evenimentul și noi avizăm”, a spus George Romanescu, șeful ITM Gorj.

Compania a dat de înțeles că evenimentul s-a produs din cauza angajatului, care a pătruns în celulă fără a avea această operație ca sarcină de muncă. ”Duncea Alexandru Cosmin, electrician la UMC Roșiuța, cu o vechime de 7 ani la locul de muncă, a încercat să intre în celula întrerupătorului general, în timp ce se efectuau lucrări la transformator, fără a avea această operație ca sarcină de muncă în cadrul lucrării. În momentul pătrunderii în celula de 6 kV, a intrat în câmpul electromagnetic creat de curentul din celulă și a fost aruncat pe podeaua casei electrice. Evenimentul a fost raportat Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, iar la nivelul Carierei Roșiuța a fost nominalizată o comisie de cercetare pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii și a măsurilor ce se impun pentru prevenirea altor evenimente similare”, a spus Elena Zamfir, purtător de cuvânt al CE Oltenia.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: