Barbu ar face echipă cu Călinoiu pentru alegerea noului şef al CE Oltenia

Senatorul Tudor Barbu, copreşedinte al PNL Gorj, speră ca el şi Ion Călinoiu, liderul PSD Gorj, să fie consultaţi de cei de la Bucureşti atunci când vor numit un alt director la CE Oltenia. De la o frază la alta el se contrazice şi le atrage atenţia sindicaliştilor că nu vor mai pune ei directorii, dar nici politicul... Barbu lansează un atac dur asupra liderilor de sindicat din CE Oltenia, fiind practic un al doilea subiect în care este de acord cu PSD.

Convieţuirea dintre PSD şi PNL de la Bucureşti pare să fi ajuns şi în Gorj. Copreşedintele PNL Gorj, Tudor Barbu, a ţinut un adevărat discurs, la Radio Infinit, despre cum trebuie ales noul director de la CEO şi cum nu trebuie să mai intervină politicul şi sindicatele. „Sindicaliştii nu au înţeles că e posibil ca următoarea conducere a CEO să nu mai fie pusă politic şi pe aranjamente aproape mafiote cu sindicatele“. Câteva fraze mai târziu, în cadrul aceluiaşi interviu, el spune că speră ca el şi Ion Călinoiu de la PSD să fie consultaţi atunci când se va lua o decizie în privinţa schimbării de la CE Oltenia!! „Eu sper că vom fi consultaţi şi noi, adică liderii PSD şi PNL, oamenii care cunosc situaţia, sunt încrezător că va fi un dialog, ca să venim şi noi şi echipa domnului Călinoiu să le punem pe masă decidenţilor de la Bucureşti punctele de vedere de la Gorj“, a spus Barbu, spunând practic că noul director va fi „votat“ de PSD şi PNL, aşa cum se întâmplă în cazul noului Guvern Dacian Cioloş.

Cârciumaru: Noul premier ne asigură de menţinerea sistemului energetic

Problema Complexului Energetic Oltenia a fost pusă în discuţie în cadrul Comitetului Executiv al PSD, la care a participat şi noul premier, Dacian Cioloş. Prezent la întâlnire, primarul Florin Cârciumaru spune că s-au primit asigurări privind menţinerea sistemului energetic. „Problema Complexului Energetic Oltenia a fost pusă, nu de mine, ci de către foştii miniştri. Problema Complexului Energetic Oltenia, problema Complexului Energetic Hunedoara, precum şi problemele întregului sistem energetic au fost puse de domnul Niţă. Domnului prim-ministru a spus că nu cunoaşte situaţia energetică şi că se va documenta privind cele două complexe, dar în general se va merge pe modernizarea şi menţinerea sistemului energetic la un nivel destul de ridicat”, a declarat Florin Cârciumaru. Asigurările premierului sunt confirmate şi de programul său de guvernare, printre obiectivele precizate la Capitolul Energie, numărându-se: finalizarea strategiei energetice naţionale şi iniţierea unui proces de adoptare a acesteia prin consens politic, precum şi încurajarea producţiei de resurse energetice primare din surse indigene atât convenţionale (cărbune, ţiţei, gaz natural şi uraniu), cât şi regenerabile.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: