Bârcă: Voi fi contracandidatul lui Dan Vâlceanu la şefia PDL Gorj

Dan Vâlceanu va avea contracandidat la funcţia de preşedinte al Partidului Democrat Liberal Gorj. Este vorba despre Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, care încă de pe acum îl avertizează pe Vâlceanu că nu va putea să mişte nimic la urne întrucât el cunoaşte toate dedesubturile alegerilor. Edilul de la Turburea a luat decizia de a candida la şefia PD-L Gorj, după ce Dan Vâlceanu i-a dat afară din partid toate neamurile, inclusiv pe soţia sa. Asta în condiţiile în care l-a păstrat pe primar, cel mai interesat să plece din această formaţiune politică. Bârcă spune că Vâlceanu nu l-a invitat la desemnarea conducerii Ligii Aleşilor Locali tocmai pentru că se temea că va fi ales în for.

Rep.: PDL Gorj a desemnat conducerea Ligii Aleşilor Locali în cadrul alegerilor de duminică. Dumneavoastră aţi fost propus pentru vreo funcţie, dat fiind faptul că sunteţi unul dintre puţinii primari PDL?

I.B.: Sunt de mai mulţi ani în PD-L, am cea mai tare organizaţie locală din Gorj, însă Dan Vâlceanu nu m-a invitat la alegerile pentru desemnarea conducerii Ligii Aleşilor Locali. Cu siguranţă, se temea că voi ocupa o funcţie de conducere, ca urmare a muncii depuse de-a lungul timpul. Prin munca mea am reuşit să scot şase consilieri locali la Turburea. Domnul Dan Vâlceanu nu a făcut decât să-şi blocheze proprii oameni.

Rep.: Să înţelegem că în momentul de faţă relaţiile dintre dumneavoastră şi domnul Dan Vâlceanu continuă să fie tensionate? 

I.B.: Dan Vâlceanu a exclus trei consilieri locali, de parcă i-ar fi dat afară de pe moşia lui taică-său. Doi dintre ei au contestat decizia în instanţă, însă unul nu a făcut absolut nimic şi continuă să vină la şedinţe ca şi ceilalţi. Domnul Dan Vâlceanu trebuia să ştie că în aceste condiţii trebuia să trimită şi autorităţilor locale o înştiinţare oficială. Excluderea s-a făcut în data de 26 iunie, însă până în momentul de faţă, noi, la nivelul primăriei nu am primit absolut nimic. Voi sesiza Instituţia Prefectului din cauză că hotărârile Consiliului Local Turburea, din ultima perioadă, sunt nule întrucât un consilier îşi exprimă opţiunea în condiţiile în care a fost exclus din partid. Şi asta numai din cauza lui Dan Vâlceanu care nu cunoaşte procedurile.

Rep.: Dumneavoastră mai sunteţi în PD-L?

I.B.: Pe mine m-a oprit, dar mi-a dat afară toate neamurile, pe soţia mea, pe cumnaţi, pe apropiaţi. Lista este lungă şi cuprinde 14 persoane: Cosmin Becheru, Maria Becheru, Elena Bârcă, Marcel Cojocaru, Florin Dinu, Gheorghe Enache, Marcela Goanţă, Dănuţ Istratie, Elena Jianu, Isabela Jianu, Dumitru Jianu, Constantin Popescu, Constantin Văcaru şi Ştefan Daju, ultimii trei fiind consilieri locali. Era mai bine să mă dea pe mine afară. Nu mi se pare normal ca Dan Vâlceanu să-şi blocheze propriii consilieri. A procedat cât se poate de urât, impunându-le să se opună total proiectelor mele. Oricum, s-ar putea să-i încurc apele.           

Rep.: Cum îi veţi încurca apele domnului Dan Vâlceanu?

I.B.: S-ar putea să mă „împrietenesc” cu Dan Vâlceanu şi să candidăm împreună pentru a nu se mai văita că n-are contracandidat. M-am hotărât să candidez pentru funcţia de preşedinte al PD-L Gorj şi îl avertizez că nu va putea să mişte la urne pentru că eu cunosc toate dedesubturile alegerilor. În plus, am şi eu oamenii mei. Din cele 6-7 persoane despre care crede că sunt cu el, în realitate nu are decât vreo 3.

Rep.: Despre conducerea Ligii Aleşilor Locali desemnată duminică, ce părere aveţi?

I.B.: Domnul Modrea se luptă cu morile de vânt, politica se măsoară în voturi, nu în cuvinte. În ceea ce îl priveşte pe Liviu Cotojman, el nu are ce să mai caute pe acolo pentru că PD-L l-a dat ca incompatibil. Partidul Democrat Liberal a fost cel care a provocat aceste incompatibilităţi. Se adevereşte zicala: „Câinele moare de drum lung, iar prostul de grija altuia”. În plus, toate asociaţiile din care fac parte primarii au fost înfiinţate în guvernarea PD-L. Rolul Serviciului de Legalitate din cadrul Instituţiei Prefectului era acela de a verifica dacă hotărârile de înfiinţare ale societăţilor respective erau legale. Atâta timp cât hotărârile sunt semnate de Instituţia Prefectului, ANI ar trebui să se judece cu Instituţia Prefectului.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: