Bârcină speră la o pedeapsă mai blândă

Afaceristul Ion Bârcină, cunoscut și ca Dan Goeru, a contestat verdictul Curții de Apel București, prin care a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare pentru fapte de corupție, el sperând că, dacă tot a fost de acord să recunoască faptele și acuzațiile ce îi sunt aduse, să primească o pedeapsă mai blândă.

 Apelul său a fost înregistrat de instanță săptămâna trecută, atunci contestând sentința care l-ar trimite după gratii pentru trei ani și fostul deputat UDMR Gergely Olosz. El a fost șef al ANRE în urmă cu un deceniu și, contra unor șpăgi de sute de mii de euro și sute de mii de lei, l-a ajutat pe Bârcină să obțină contracte în sectorul energetic. Instanța a decis acum nu doar ca fostul șef al ANRE să stea o perioadă după gratii, ci să i se și confiște șpăgile, fostul parlamentar sperând ca la apel să obțină o sentință ceva mai blândă măcar din acest punct de vedere, deși lucrurile par să fie destul de clare.

În timp ce cei doi inculpați își fac planuri pentru pedepse mai mici, eventual cu suspendarea executării, procurorii DNA nu lasă garda jos și cer o sentință mai dură la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde se va judeca apelul în acest dosar. Anchetatorii vor inclusiv condamnarea cu executare a altor trei inculpați din dosar, apropiați de-ai lui Bârcină, folosiți de acesta în diverse afaceri și care acum au primit pedepse cu suspendare. Apelurile se vor judeca cel mai devreme spre sfârșitul primăverii, iar până la pronunțarea unei sentințe finale va mai trece o perioadă bună, Bârcină având suficient timp însă să se obișnuiască de acum încolo cu sălile de la Înalta Curte. El este inculpat în dosarul nașului său, Toni Greblă, procesul urmând să înceapă efectiv în această primăvară, acuzațiile care îi sunt aduse fiind tot de corupție, o eventuală condamnare definitivă în dosarul cu Olosz atârnând greu și în acesta.

Vizualizări: 348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: