Baronul Gazolină

Când citesc prin presă cum sunt baronii altora, ai Gorjului mi se pare că au clasă. Baronul de Gorj nu prea potriveşte el bine cuvintele în propoziţie, se bagă ca musca în toate ciorbele, dar nici pe departe nu se compară cu baronul Gazolină de la Mehedinţi.

Chiar vreau să aud de la Victor Ponta cum de USL l-a susţinut pe Adrian Duicu pentru postul de preşedinte de Consiliu Judeţean. Nici nu vreau să vorbesc aici de furăciuni, probabil că a făcut-o Duicu la audierile de azi-noapte de la DNA. Pe mine mă interesează cum de USL a susţinut candidatura unui om reclamat de două ori la poliţie, de propria mamă, că a bătut-o. Cum de PSD are drept preşedinte la Mehedinţi pe acest Duicu, un îmbogăţit din traficul de carburant pe Clisura Dunării, supranumit Giani Gazolină. Un pompagiu la bază, care a bifat mai apoi nu mai puţin de cinci facultăţi, dar şi Colegiul Naţional de Apărare. Vă vine să credeţi că Duicu a terminat facultatea de drept într-un singur an?  Că este şi jurist, şi economist, şi inginer, şi medic veterinar?

Adrian Duicu este al optulea preşedinte de Consiliu Judeţean luat la întrebări de procurorii anticorupţie. Deja se fac pariuri, cine va fi numărul 9? Interesant este că la Mehedinţi a fost ridicat de DNA şi şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. O premieră!

Un lucru nu înţeleg eu la aceşti baroni. DNA saltă măcar unul pe săptămână. De ce nu li se face frică? Unii sunt luaţi pentru fapte de acum câţiva ani, asta e, s-au strâns, le-a venit sorocul. Dar cei mai mulţi sunt prinşi în flagrant luând mită sau sunt săltaţi pentru abuzuri din ultimul an. Întreb din nou. De ce nu se opresc măcar de teamă? Că bani au, de ce nu pot rezista tentaţiei unei noi şpăgi?

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: