Manta: M-ar interesa o candidatură pentru Senat

Preşedintele organizaţiei de tineret a PSD Gorj, Claudiu Manta, vrea postul de senator rămas liber după demisia lui Toni Greblă. Manta spune că îl tentează mai mult postul de senator decât cel de subprefect, pentru că este mai accesibil. Nu ştie deocamdată dacă are şi susţinerea mai marilor din partid.

Reporter: Sunteţi pe lista PSD pentru postul de senator vacant la Gorj?

Claudiu Manta: Ce să vă confirm?! Că deocamdată nu s-a întrunit niciun organism statutar ca să stabilească, e totul la nivel de zvon, nu există o certitudine. Se va stabili în BPJ sau în delegaţia permanentă care va fi candidatul  partidului pentru această funcţie. Mă onorează o asemenea propunere, ca pe oricare.

Rep.: V-ar interesa acest post?

C.M.: Eu cel puţin mă simt onorat dacă partidul mi-o cere, oricine este interesat de o asemenea posibilitate. Evident că m-ar interesa o asemenea candidatură. Nu am făcut niciun demers în sensul ăsta pentru că mie mi se pare normal ca deciziile să nu le comentăm înainte de a fi luate. 

Rep.: Postul de subprefect vă tentează?

C.M.: Este aceeaşi discuţie. Acolo e un statut special, trebuie să fii funcţionar public. Eu în momentul de faţă nu sunt funcţionar public, iarăşi mulţumesc celor care s-au gândit la mine, dar discuţia încă nu este făcută. La mine este un pic mai dificil pentru că eu ar trebui să mă suspend din funcţia pe care o am acum. Eu sunt incompatibil ca notar public, ar trebui să ies oarecum din mediul privat şi să intru în administraţie. Pentru postul de la Senat, ar fi un pic mai simple lucrurile pentru că sunt compatibile funcţiile.

Rep.: În concluzie, mai tentant este postul de senator ...

C.M.: Da, dar nu este mai simplu. Din contră. Responsabilitatea mie mi se pare mai mare. E vorba de jumătate din judeţ pentru colegiul ăsta.

Rep.: Partidul vă susţine pentru acest post?

C.M.: Nu mi-am testat susţinerea. Eu nu ştiu să se fi făcut vreau sondaj în care eu să fi fost inclus. Cred că ne-a luat prin surprindere chestiunea cu alegerile care se vor desfăşura şi nu am apucat să ne întâlnim să luăm o decizie. Eu ca şi preşedinte al organizaţiei de tineret vin cu un mandat din partea colegilor mei tineri. Cu toţii o să ne întâlnim şi o să luăm o decizie pe cine susţine organizaţia de tineret.

Vizualizări: 326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: