Cârciumaru: Nu se pune problema de a candida Pavel

PSD Gorj nu a luat încă o decizie în privinţa candidatului pentru Colegiul 2 Senat. Conform preşedintelui organizaţiei judeţene, Florin Cârciumaru, ministrul Mihnea Costoiu, varianta vehiculată pentru acest post în ultima vreme, este indecis. Motivul ar fi că, pentru a candida la Senat, trebuie să renunţe la calitatea de rector pe care o are în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti. Totodată, Cârciumaru exclude orice posibilitate ca Nelu Pavel să fie candidatul PSD Gorj pentru Senat.

Reporter: Partidul Social Democrat a luat o hotărâre în privinţa candidatului pentru postul de senator vacant de pe Colegiul 2?

Florin Cârciumaru: Este o întrebare destul de delicată pentru că, dintre toţi cei care şi-au manifestat dorinţa să candideze, fiecare are calităţile lui. Este foarte greu de luat o hotărâre. În ultimul timp s-a vehiculat foarte mult numele domnului ministru Mihnea Costoiu, dar încă nu s-a luat o decizie în acest sens, în primul rând de către dânsul. În momentul în care avem o hotărâre care să vină din partea dânsului, favorabilă nouă, discutăm în cadrul Biroului Permanent.

Rep.: Nu prea aveţi mult timp la dispoziţie pentru a vă decide. Se apropie alegerile…  

F.C.: Din punctul meu de vedere trebuie să grăbim acest lucru şi, să zicem, ca termen limită, la sfârşitul acestei săptămâni trebuie să hotărâm.

Rep.: Şi Nelu Pavel şi-a exprimat intenţia de a candida pentru postul de senator. Luaţi în calcul această posibilitate?

F.C.: Nu, nici nu se pune problema de a candida Pavel pentru un asemenea post. Este liber să facă ce vrea, nu este nicio problemă. Organizaţia PSD de la Gorj are membri serioşi, are membri capabili, cu personalitate şi oricare dintre ei pot să candideze, dar în niciun caz Pavel.

Rep.: Să înţelegem că decizia partidului în privinţa candidatului depinde de hotărârea pe care o ia domnul Costoiu?

F.C.: Este o decizie foarte grea pentru dânsul. Să nu uităm că este rector la Universitatea din Bucureşti. Ar trebui să renunţe la această calitate dacă ar opta pentru postul de senator.

Vizualizări: 352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: