Ciurel (CEO): Se poate sta în carieră 12 ore

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu  Ciurel a declarat că, deocamdată, nu pe poate vorbi despre o schimbare a programului de lucru  deoarece sindicaliştii se opun. Conform lui Ciurel, trecerea de la programul de 8 ore la cel de 12 ar însemna avantaje atât pentru mineri şi energeticieni, cât şi pentru complex.

Reporter: Ştim că aţi purtat discuţii cu sindicatele pentru schimbarea programului de lucru. S-a ajuns la vreo înţelegere?

Laurenţiu Ciurel: Sindicatele se opun la treaba asta. Încă n-au înţeles propunerea, bănuiesc, şi de aceea nu se face niciun fel de schimbare.

Rep.: Se discuta despre adoptarea acestui nou program începând cu luna iunie. Există această posibilitate? 

L.C.: N-am fixat o dată pentru iunie, o să ne mai întâlnim, o să încercăm să-i convingem, este un lucru extrem de benefic pentru salariaţi pentru că obţin mai mult timp liber şi s-ar putea să le crească într-un anumit fel şi veniturile prin nişte ore de noapte acolo, nu foarte mult, dar timp liber este mult mai mult. Programul permite, vremea e caldă acum, se poate sta în carieră 12 ore. Avem o carieră care funcţionează aşa, cariera Husnicioara, şi care nu vrea să se mai întoarcă la program de 8 ore nici măcar iarna.

Rep.: Ce beneficii ar avea Complexul Energetic Oltenia prin trecerea de la program de 8 ore la program de 12 ore?

L.C.: Pentru noi ar fi o economie de vreo 4-5 milioane dacă am trece la 12 ore pentru că n-am plăti decât două treimi din transport. În loc de trei curse zilnice ar fi doar două, dar principala economie ar fi o balansare a consumului în sensul că noaptea de duminică, care este foarte descărcată, am avea 100 de MW în plus. Am produce noi dacă am porni instalaţiile duminică seara, la ora 19.

Rep.: Cum se va proceda în acest caz cu distribuirea tichetelor de masă?

L.C.: Cu tichetele de masă o să rămână o completare. Se poate negocia cu sindicatul, la program de 12 ore vor primi în loc de o masă, o masă şi jumătate. În loc de un pachet vor primi două pachete sau un pachet mai consistent. Asta nu este o problemă.

Vizualizări: 365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: