Baschet: CSM Târgu Jiu a  aflat programul returului

Federaţia Română de Baschet a stabilit cum se va desfăşura cea de-a doua parte a Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Meciurile se vor desfăşura în acelaşi sistem de turnee ca şi cele din tur, fiind stabilit cu această ocazie şi calendarul returului LNBM.

Imediat după încheierea turului s-a definitivat de către federaţia de baschet şi calendarul competițional pentru returul LNBM. Cu mențiunea că faza a doua a competiției se va desfășura sub aceeași formă ca și prima, adică sub formă de turnee, primele partide vor avea loc la jumătatea lunii martie. CSM Târgu Jiu a încheiat turul pe locul zece dar mai sunt echipe care au meciuri restanţă şi configuraţia clasamentului s-ar putea schimba.

Federaţia a anunţat că organizarea turneelor din retur va fi acordată altor organizatori decât cei din tur, în cazul în care există astfel de solicitări, iar dacă nu vor exista un turneu de baschet va avea loc la Târgu Jiu şi în retur. Dacă nu vor exista modificări în calendarul competițional, playoff-ul LNBM ar urma să înceapă pe data de 17 mai.

În acest sezon, prima rundă de playoff se va desfășura pe sistemul cel mai bun din trei partide, urmând ca fazele superioare, semifinale și finală, să revină la sistemul consacrat și anume cel mai bun din cinci partide.

Turneul opt, primul din retur va fi de patru zile, dar în perioade diferite, în care vor participa CSM Oradea și BC CSU Sibiu, echipe calificate în fazele superioare ale FIBA Europe Cup, acestea urmând să joace între 14 și 17 martie, iar restul turneelor vor fi de două zile. CSM Târgu Jiu va sta în retur la turneul cu numărul 10.

Federaţia a mai anunţat că la finalul lunii februarie, după pauza dedicată echipelor naționale, vor avea loc trei partide restante: U-BT Cluj-Napoca - BC Athletic Constanța, CSM Galați - CSM Focșani şi CSM Galați - CSM Miercurea Ciuc.

Vizualizări: 335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: