Baschet: CSM Târgu Jiu, obiectiv de calificare la turneul final

Profesorul Toma Popescu pregăteşte echipa de baschet feminin a CSM Târgu Jiu. După un an de absenţă din competiţii, elevele sale au aflat că pot reveni pe teren din acest week-end, când reîncep competiţiile oficiale la nivel juvenil. Nu toate jucătoarele pentru că, după un an, o parte dintre ele au depăşit vârsta grupei.

După un an de zile de pauză şi antrenamente, în week-end revin competiţiile oficiale la nivel juvenil. Vestea a fost bine primită de majoritatea jucătoarelor dar nu şi de cele care au depăşit vârsta necesară acestei competiţii. „A trecut mai bine de un an de când am jucat ultimul meci oficial şi e normal să ne bucurăm. Am primit vestea şi cu bucurie, dar și cu tristețe. Pe de o parte cu bucurie, pentru că în sfârșit putem juca, pe de altă parte şi cu tristețe, pentru că aveam trei fete născute în 2004, şi care, în momentul de faţă, nu mai au drept de joc la această categorie”, a explicat antrenorul Toma Popescu.  

Antrenorul a mai precizat că echipa de junioare va avea ca obiectiv calificarea la turneul final: „Obiectivul nostru este calificarea la turneul final. Va fi foarte greu, pentru că întâlnim două echipe cu rezultate bune la această categorie de vârstă. Cele două echipe din Bucureşti, pe care le vom întâlni în serie, au fost în primele opt anii trecuți. Apoi, mai este un aspect, noi nu prea am avut cu cine juca meciuri de verificare, date fiind condiţiile actuale, singura soluție fiind câteva meciuri de verificare cu băieții de la CSS Târgu Jiu”.

În perioada de pauză, după suspendarea tuturor competiţiilor şi a antrenamentelor, respectiv martie - iulie a anului trecut, a fost una moartă pentru echipa de junioare a CSM. De la sfârșitul lui iulie junioarele au ieșit pe stadion, pentru alergări uşoare şi reacomodare la efort iar după 15 august, au început antrenamente cu mingea pe terenurile din aer liber şi apoi în sală, de atunci aşteptând să revină competiţiile oficiale. 

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: