Baschet/ Energia Rovinari se pregăteşte de start

Baschetbaliştii de la Energia Rovinari şi-au reluat pregătirea la începutul săptămânii în formulă completă, după ce săptămâna trecută doar românii din lot s-au antrenat. Între timp au revenit şi americanii împreună cu antrenorul Theo Evans, pregătirea decurgând acum normal în Sala Sporturilor. Miercuri este programat un meci de verificare la Craiova iar la sfârşitul săptămânii va juca în deplasare cu CSU Municipal Braşov.

Echipa de baschet locală va susţine miercuri primul joc de verificare al acestui an urmând să joace la Craiova cu SCMU Craiova. La sfârşitul săptămânii Energia va debuta în returul campionatului, după care va avea un meci programat în Cupa României, unde are ca adversar pe Elba Timişoara. Campionatul naţional de baschet masculin debutează destul de devreme după sărbători, majoritatea echipelor din liga de baschet reluând pregătirea imediat după trecerea în noul an. Energia a început mai târziu antrenamentele în formulă completă din cauza programului jucătorilor americani care au ajuns mai târziu în România.

Amical cu SCMU Craiova

Baschetbaliştii debutează în retur la sfârşitul acestei săptămâni, miercuri fiind programat şi un meci de verificare pentru ca jucătorii să se obişnuiască cu starea de competiţie. Energia Rovinari a perfectat un prim joc amical cu Universitatea Craiova, de la ora 18:00, în sala echipei craiovene, meciul constituind un bun prilej de evaluare a capacităţii fizice a noii achiziţii, Adrian Voinescu, jucător pe care Energia şi-l doreşte în retur, dar care a avut unele probleme medicale în ultima vreme.

Preşedintele executiv al Energiei, Dan Cumpănaşu, a declarat că americanul de pe banca echipei a dorit să-l cunoască pe noul jucător într-un joc amical, acesta fiind unul din motivele organizării partidei de miercuri: „Theo Evans a dorit să-l vadă pe Adi Voinescu într-un meci, chiar şi neoficial, pentru a vedea cum se comportă la efort. Voinescu este un jucător de valoare care nu mai are nevoie să ne lămurească de calităţile sale. Valoarea-i este recunoscută, dar trebuie să vedem cum se comportă după operaţia suferită. O părere personală este aceea că Voinescu, în proporţie de 95%, va rămâne la Energia”.

În sferturile cupei joacă cu ELBA Timişoara

Energia Rovinari este calificată în sferturile de finală ale Cupei României, recent gorjenii aflând şi adversarul pentru accederea în careul de aşi al cupei, Final Four. Echipa din Târgu Jiu va întâlni în sferturi pe Elba Timişoara, un adversar destul de bine cotat şi printre cei mai  puternici din liga masculină.

Sferturile cupei se desfăşoară într-o dublă manşă, iar primul meci se va disputa la Târgu Jiu, pe 28 ianuarie. Returul se va juca la Timişoara, pe 25 februarie, Energia având şanse egale ca şi timişorenii de a accede în Final Four. Preşedintele Dan Cumpănaşu este convins că sunt şanse de calificare pentru ambele formaţii şi nici una nu porneşte ca favorită: „Timişoara nu este deloc un adversar uşor, pentru că este acolo în frunte. Trebuie să câştigăm cu orice preţ primul meci, la o diferenţă cât mai confortabilă pentru a merge apoi la Timişoara cât de cât mai liniştiţi. Sigur, ne-am fi dorit un alt adversar, Târgovişte sau Târgu Mureş, dar şi în aceste condiţii ne jucăm şansa. Şansele noastre sunt de 50% şi pot să spun acum doar că vor fi două meciuri grele, echilibrate, între două echipe bune ale campionatului”.

Vizualizări: 654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: