Baschet/ Energia vrea revanşa în Cupa României

BCM Elba Timişoara şi Energia Rovinari se confruntă de două ori pe parcursul a patru zile. După ce duminică cele două echipe s-au duelat în campionat, în meciul retur care a fost adjudecat de timişoreni, azi cele douăechipe se întîlnesc în Cupa României, Energia având mari şanse de a accede în final four, după ce s-a împus în meciul tur de la Târgu Jiu la o diferenţă de şase puncte. Cele două grupări vor juca de la ora 18:00,  la Sala Constantin Jude din Timişoara, meciul contând pentru manşa a doua din sferturile de finală ale Cupei României.

După ce a câştigat primele două meciuri directe cu BCM Elba în acest sezon, Energia a avut un eşec în returul programat duminică la Timişoara. Echipa din Târgu Jiu a rămas înoraşul de pe Bega după acest joc pentru a-l pregăti pe cel de-al doilea, programat azi în Cupa României cu aceeaşi formaţie. Leii din Banat au început mai slab returul, câştigând doar trei din primele şase meciuri disputate în campionat de la începutul anului. Afectată fiind şi de probleme financiare, conducerea clubului timişorean a decis să renunţe la doi dintre jucători: Silviu Lupusavei şi Miljan Ivanovic dar acest lucru nu pare să fi afectat şi jocul timişorenilor, Elba având  acum 11 victorii din tot atâtea meciuri disputate la Sala Constantin Jude.  Invincibili acasă în campionat, timişorenii pot fi învinşi în Cupa României în meciul de azi, cei de la Energia fiind convinşi că se pot califica în final four, acest lucru fiind posibil chiar şi fără o victorie. În campionat Energia are 13 victorii şi 7 eşecuri, elevii lui Theo Evans începând catastrofal returul şi înregistrând trei înfrângeri în primele meciuri oficiale din 2009. În meciurile din deplasare  Energia a acumulat 4 victorii din 9 meciuri disputate pe alte terenuri în sezonul 2008-2009, dar acestea au fost obţinute toate doar împotriva echipelor aflate pe ultimele locuri din divizia A. În partida de duminică Energia a pierdut în faţa Elbei, scor 105-99, după meci conducerea clubului gorjean acuzând arbitrajul tendenţios al brigăzii care a condus acest joc.  „Nu ne legăm de regulă de maniera de arbitraj dar acum ne-au făcut praf. A fost japcă, furt, arbitrajul a fost tendenţios la acest meci. Aşa se arbitrează mereu la Timişoara, de aceea nu câştigă nimeni acolo” a declarat după meci preşedintele executiv al Energiei, Dan Cumpănaşu.  Antrenorul Theo Evans a preferat să nu se ia de arbitri partidei fiind convins totuşi că echipa sa putea câştiga meciul cu Elba. Tehnicianul speră însă ca Energia săşi ia revanşa azi în cupă: ,,A fost un meci destul de disputat, dar noi am pornit cu un handicap după primul sfert al partidei. Despre arbitraj nu aş vrea să comentez prea mult, pentru că m-am cam obişnuit cu asemenea maniere atunci când jucăm în deplasare. Puteam face mai mult, eram pe val, pe final, dar sperăm să ne revanşăm în meciul din Cupă şi să ne calificăm în „final four”. Noi ne vom lupta până la capăt.” Secundul său Laurenţiu Răuţ consideră că dacă şi azi Energia va juca la fel ca în jocul de duminică va putea să se impună fără nici un fel de probleme: „Dacă vom juca tot aşa şi miercuri ne calificăm fără probleme pentru că nu pot să cred că vor mai avea un sfert la fel de bun ca primul din meciul de duminică. Am câştigat meciul de acasă şi acum va fi altceva. Moralul băieţilor este bun şi ştim că putem mai mult decât atât pentru că am jucat foarte bine.”

Preşedintele Dan Cumpănaşu era foarte optimist ieri în privinţa şanselor de calificare în final four pentru echipa din Târgu Jiu, amintind că echipa sa nu are neapărat nevoie de victorie în acest meci cu Elba ci  trebuie doar să nu piardă la o diferenţă mai mare de şase puncte.

Vizualizări: 670

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: