Baschetbalişti din Lituania, solidari cu Energia!

Liga de Baschet din Lituania s-a solidarizat cu Energia Târgu Jiu, când a auzit că echipa este aproape de desfiinţare. Pe adresa clubului a sosit o scrisoare prin care lituanienii se oferă să trimită jucători plătiţi de ei, cu care Energia să poată juca în Europa. Oferta nu este valabilă pentru meciul următor, deoarece regulamentele nu permit la jucători legitimaţi la o echipă să joace pentru alta.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, spune că lituanienii ne-au dat o lecţie de solidaritate. „Liga de baschet din Lituania îşi manifestă deschiderea de a trimite jucători, cărora să le plătească ei salariul ca să putem participa cu echipa de baschet în cupele europene. Noi trebuie doar să suportăm cheltuieli minime în baza unui protocol. Am rămas stupefiat de această lecţie de solidaritate internaţională. Ne facem de râs în lumea asta cu atitudinea unor oameni iresponsabili. Şi atunci se pune întrebarea de ce e bătălia pe fotbal şi nu e pe handbal şi baschet? Aici nu sunt bani, acolo sunt bani?”, a declarat Ion Călinoiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean spune că aproape s-a rugat în genunchi de Laurenţiu Ciobotărică, managerul CE Oltenia, pentru a da bani la baschet şi handbal. „Miercuri avem acest meci internaţional şi există riscul să nu ne prezentăm. Oamenii ăştia au venit cu această lecţie de solidaritate, iar noi nu putem să dăm 5.000 de lei echipei de baschet ca să meargă la Piteşti, să plătească delegaţii, să plătească drumul şi primele arbitrilor, să plătească transportul de la Otopeni. Avem o notă de fundamentare pe care a înaintat-o clubul de baschet lui Ciobotărică. M-am rugat în genunchi, cu sufletul deschis, să-i sprijine. Mi-a cerut să-i trimit evaluările, cu privire la organizarea acestui eveniment, i-am mulţumit, să vedem dacă dă banii. Dacă nu trebuie să găsim o soluţie la această problemă”, a mai precizat Călinoiu.

Vizualizări: 280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: