Baschetbaliştii infectaţi de la CSM au fost izolaţi

Baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu au primit o veste proastă când se pregăteau pentru plecarea la turneul de Cupa României. Aceştia nu au mai debutat în noul sezon pentru că prima competiţie din calendarul oficial al noului sezon s-a amânat din cauza infectărilor de la majoritatea echipelor, inclusiv de la CSM Târgu Jiu.

Măsura de amânare a Cupei României a fost luată după ce s-au constat mai multe infectări cu Covid-19 în loturile echipelor de primă divizie. Din păcate, nici echipa gorjeană nu a scăpat de virus.

Înainte de deplasarea programată la Sibiu, în cadrul lotului gorjean existau 4 infectări, după cum a dezvăluit directorul clubului, fiind vorba de trei jucători şi un membru din staff. “Au fost multe cazuri la toate echipele din grupa noastră. Echipa din Voluntari avea 16 cazuri, Timișoara 11 cazuri, iar noi și Sibiul am avut trei cazuri. Există la echipa noastră și un caz reconfirmat. Este vorba despre preparatorul fizic, care a fost în izolare, a revenit, dar a ieșit tot pozitiv la retestare. Din 19, câți ne-am testat, am avut trei cazuri directe și unul reconfirmat. Turneul s-a amânat, pentru că toate echipele au avut trei sau mai multe cazuri”, a explicat directorul clubului, precizând că s-a luat măsura izolării pentru cei infectaţi deoarece nu erau simptomatici: „Toți au fost izolați, noi am colaborat cu DSP-ul și am luat toate măsurile ca jucătorii să fie bine. Din fericire, sunt asimptomatici, nu au avut niciun fel de manifestări, dar se pare că nu scăpăm de acest virus”.

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu trebuia să se deplaseze la Sibiu, pentru primele meciuri oficiale din acest sezon, dar Cupa României s-a amânat din cauza numeroaselor cazuri de coronavirus de la formaţiile din Liga Naţională.

Vizualizări: 465

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: