Baschetbaliştii juniori nu vor mai juca în acest an

Juniorii echipelor de baschet din Târgu Jiu au aflat că federaţia a decis să amâne startul competițiilor juvenile pentru anul viitor. Având în vedere contextul epidemiologic actual din ţară, Federaţia Română de baschet a decis să nu înceapă anul acesta competiţiile de juniori.

Dacă la nivel de seniori federaţia de baschet a decis să înceapă competiţiile, la juniori debutul în noul sezon nu va avea loc anul acesta. Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a votat amânarea startului oficial al sezonului competiţional 2020 - 2021 la competiţiile de juniori. Hotărârea a fost luată în ședința din 28 noiembrie, la care au participat 13 membri ai Consiliului Director, toți votând pentru amânare a informat oficial FR Baschet. Cluburile din Târgu Jiu, CSS Târgu Jiu şi CSM Târgu Jiu sunt înscrise în campionatele de juniori cu șapte echipe de baschet, cinci masculine și două feminine.

Pentru că anul acesta sportul s-a confruntat cu un context medical special, la fel ca toate domeniile de activitate, FR Baschet a mai anunţat că va ține cont de criteriile geografice în primele faze ale competiției care va debuta anul viitor. Echipele de juniori vor avea astfel de efectuat deplasări cât mai scurte, de preferat în proximitatea localităților sau județelor de domiciliu.

În ceea ce priveşte debutul competiţiilor de juniori, Federația Română de Baschet a mai anunțat că turneele de juniori naţionale pot începe în finalul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, în funcție de evoluția pandemiei.

Vizualizări: 260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: