Băsescu cere demisia ministrului Muncii

Preşedintele Traian Băsescu a cerut ieri demisia ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, după ce Centrul de Investigaţii Media a arătat că soţul acesteia are pensie de invaliditate de gradul I, deşi a fost filmat mergând pe jos, la cumpărături, dar şi cu maşina. Pensia de invaliditate a fost obţinută în 2005, când Mariana Câmpeanu conducea Casa de Pensii din Ilfov. Mai mult, decizia de pensionare a fost primită de Iulian Câmpeanu înainte de a i se elibera certificatul medical care să-i ateste invaliditatea. „Fac un apel la domnia sa direct, dacă ştie că soţul ei nu e invalid, nu merge in cărucior, nu are un handicap sever care sa justifice grupa I, sa-si prezinte demisia, fără sa mai aştepte multe anchete”, este mesajul lui Băsescu pentru ministrul Muncii.

Şeful statului i-a mai cerut premierului Victor Ponta sa o revoce pe Ştefania Duminica, secretar la stat la Educaţie, pentru plagiat. „Ştiu ca ii e foarte greu sa revoce pe cineva pentru plagiat, nu s-a autorevocat pe el, dar doamna Duminica nu mai are nicio calitate morala in calitate de hot. Aceasta doamna a furat, ca si premierul, se numeşte furt intelectual”, a spus Băsescu.

Acesta a continuat vorbind despre „cloaca de la ASF”, unde zeci de rude ale unor politicieni de la putere câştigă salarii de mii sau zeci de mii de euro pe lună. „Este o cloaca unde si-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, altfel profund incompetenţi si nepregătiţi”, a spus Băsescu. (A.P.)

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: