Băsescu:E incorect ca Geoană să mă invite doar pe mine la dezbateri, trebuie să vină şi Antonescu

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, vineri, că este incorect ca Mircea Geoană să-i adreseze doar lui invitaţia la o dezbatere publică, considerând că teme precum educaţia sau economia nu pot fi discutate fără a avea şi punctul de vedere al liberalilor şi al candidatului lor, Crin Antonescu.

Preşedintele a explicat, vineri, că Mircea Geoană i-a adresat zilele trecute, public, invitaţia de a participa la dezbateri publice într-o serie de centre universitare, astfel că nu el este cel care stabileşte dacă şi candidatul liberal la Preşedinţie este invitat la aceste discuţii, reacţionând astfel faţă de o declaraţie a liderului liberal, care se arătase dezamăgit că Traian Băsescu s-a arătat dispus să participe la o confruntare la Cluj, cu Mircea Geoană.

Băsescu a spus dealtfel că apreciază drept incorect modul cum Mircea Geoană tratează candidaţii la prima funcţie în stat, adresându-i doar lui invitaţia la o dezbatere publică şi a arătat că dacă ar fi avut timp să organizeze o astfel de dezbatere el ar fi invitat pe toţi cei angajaţi în cursa electorală.

"Mă surprinde puţin comportamentul domnului Mircea Geoană, care parcă ar fi deja în turul doi, eu cred că sunt trei candidaţi care au şanse mari să intre în turul doi, eu, Crin Antonescu, Mircea Geoană, deci nu putem spune că vreunul dintre noi este în turul doi, trebuie extinsă puţin aria invitaţiilor, eu dacă aş avea timp să organizez vă asigur că aş adresa invitaţii tuturor candidaţilor", a spus şeful statului. "Cel puţin primii trei candidaţi au şanse egale, aşa că domnule Mircea Geoană nu te instala în turul doi că nu se ştie, ferească Dumnezeu"", i-a transmis Băsescu lui Mircea Geoană.

Dragnea spune că Geoană are alt program

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri seară, comentând disponibilitatea preşedintelui Băsescu de a participa la o dezbatere la Cluj cu Mircea Geoană, că preşedintele PSD are deja alt program, fiind aşteptat de mii de oameni sâmbătă, în Brăila şi Tulcea.

"Când au lansat propunerea, am înţeles că domnul Sever Voinescu a lansat-o, au lansat-o ştiind că nu va fi acceptată pentru că ori este un mod neprofesionist, ori este tendenţios. Mâine Mircea Geoană are un program, sunt câteva mii de oameni care-l aşteaptă în Brăila, câteva mii de oameni care-l aşteaptă la Măcin, câteva mii de oameni care-l aşteaptă la Focşani. Nu poate să lase mii şi mii de oameni pentru că oamenii ăia chiar vin să-l vadă, nu-s aduşi cu arcanul, cu autocarele de la PDL", a declarat Dragnea, la Realitatea TV,  dând de înţeles că este puţin probabil ca Mircea Geoană să meargă la Cluj, la o dezbatere electorală alături de preşedintele Băsescu.

Antonescu: particip oricând, cu oricine

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri că este dispus să participe oricând şi cu oricine într-o dezbatere electorală, cu condiţia să fie anunţat că este aşteptat.

"Eu, Crin Antonescu, particip oriunde, oricând şi oricum, în orice formulă, la o dezbatere publică cu domnul Băsescu, cu domnul Geoană, cu alţi contracandidaţi, oriunde s-ar organiza ea. La Cluj, la Piteşti, la Suceava, la Turnu Severin, la postul de televiziune Realitatea TV sau la un alt post de televiziune şi sunt cât se poate de dispus, doar să fiu anunţat, să fiu prezent la această dezbatere. Dacă mâine la Cluj, dl. Sever Voinescu, din partea preşedintelui Băsescu îmi spune <<mâine la ora cutare>>, sunt la ora cutare. Dacă dl Dragnea, din partea dlui Geoană, spune <<mâine la ora cutare>>, sunt la ora cutare ", a declarat Antonescu, la Realitatea TV.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: