Bătaia pentru licitaţia drumului de centură continuă

Curtea de Apel Craiova a dispus reluarea procedurii de atribuire în cazul licitaţiei primăriei Târgu-Jiu pentru drumul de centură. Valoarea estimată pentru această lucrare este de 56,530,174 RON şi au mai rămas în cursă 4 firme: Colas, Euroconstruct, Secol şi Polaris. Este de precizat că licitaţia a fost demarată acum un an şi de atunci, din pricina contestaţiilor depuse de Euroconstruct, lucrarea nu a mai fost atribuită nimănui.

Autorităţile locale trebuiau să semneze contractul cu S.C. Colas din Craiova, în data de 13 octombrie, după ce obţinuseră avizul favorabil de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, urmând ca în următoarele zile să se demareze lucrările de modernizare a drumului de rocadă, moment în care a intervenit o altă contestaţie. Acum, instanţa a decis ca licitaţia să continue, iar Comisia de Licitaţii va desemna firma câştigătoare pentru realizarea celor 14 kilometri de drum. 

Câştigătoare ar putea fi firma Colas

Iniţial, la licitaţia din februarie s-au prezentat 15 firme. Euroconstrut a depus până acum 4 contestaţii. De exemplu: Societatea Euroconstruct a contestat în primă fază faptul că i s-a cerut un certificat de agrement special pentru calea ferată.

„Ne vom conforma dispoziţiei Curţii de Apel, vom cere clarificări, vom analiza documentaţia iar Comisia de Licitaţii se va pronunţa“, a declarat Marius Ionescu, director tehnic în cadrul primăriei. Acesta a mai spus că dacă nu era această contestaţie, firma câştigătoare era Colas.  

„Cu câteva ore înainte de expirarea termenului de depunere a contestaţiilor aceeaşi firmă Euroconstruct a contestat la Curtea de Apel Craiova decizia C.N.S.C. Plângerea a fost admisă în parte, iar Primăria Târgu Jiu a fost obligată la reluarea procedurii de atribuire şi solicitarea de clarificări care să corespundă cerinţelor caietului de sarcini. În funcţie de răspunsul la clarificări vom finaliza procedura de licitaţie,” a declarat Grigore Jianu, directorul Administraţiei Publice Târgu Jiu. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu spun că sunt slabe speranţe să mai fie demarate lucrările de amenajare a drumului de centură în acest an. 

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: