Bate vântul în primărie! S-au îmbolnăvit că n-au luat salariile

Situaţie ciudată la Primăria Albeni. Supăraţi că salariile au întârziat câteva luni, mulţi angajaţi au intrat în concedii medicale sau de odihnă. De aproape trei luni, activitatea primăriei se desfăşoară cu dificultate, iar birourile sunt mai mult goale.

Nici 20 de salariaţi mai numără Primăria Albeni. Edilul Ionuţ Stan se plânge că nu mai are bani de salarii. Din iulie, vistieria s-a golit, aşa că autorităţile n-au nicio soluţie. Primarul ar avea nevoie de 400 de mii de lei să asigure salariile până la sfârşitul anului. „Probleme cu banii avem din luna iulie. Acum am făcut nişte inginerii financiare ca să putem acorda o parte din bani. Am luat banii din trimestrul patru şi i-am trecut pe trimestrul trei. Aşa am mai reuşit să dăm acum salariile pentru iulie şi august. Pentru restul, chiar nu ştiu cum vom proceda până la sfârşitul acestui an. Practic, suntem în imposibilitatea de a mai acorda vreun leu pentru salarii”, a spus primarul din Albeni.

Aşa că mulţi dintre salariaţi îşi fac deja planuri să plece în altă parte. Au solicitat concedii medicale sau de odihnă. „Aici avem o problemă. Am avut în ultimele trei luni cred că vreo patru salariaţi în concediu medical. După 40 de zile, au cerut concediu de odihnă. Eu nu mă pot împotrivi. Sunt obligat să le aprob cererile. Dar mă ţin blocat. Am auzit că mulţi nu vor mai veni la serviciu, dar măcar să mă anunţe, să îşi dea demisia şi să nu mai ţină posturile blocate. Avem probleme mari la Contabilitate. Contabilul şef a intrat în medical, apoi în concediu de odihnă. A făcut numai nereguli şi am solicitat să vină aici Curtea de Conturi. Am mers şi am discutat cu medicul care i-a eliberat documentele. I-am spus de ce nu vrea să vină la serviciu şi se dă bolnav, iar doamna doctor nu i-a mai eliberat apoi actele şi el mi-a solicitat concediu de odihnă”, a mai explicat Stan.

În prezent, şase angajaţi nu vin la serviciu. „Mai avem şi un salariat de la Cadastru. Mi-a adus documente că este bolnav, dar el merge în teren să facă şi alte cadastre pentru firme private. Acolo nu este bolnav? Nu stă acasă dacă mi-a spus că este bolnav şi nu poate veni la primărie?”, s-a mai întrebat primarul din Albeni. Ionuţ Stan vrea chiar să facă o adresă la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj şi să clarifice problema, considerând că toate aceste concedii medicale au fost solicitate fără temei.

Vizualizări: 3,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: