Batin, pandur pentru un sezon

După săptămâni întregi de tatonări şi negocieri, Pandurii au reuşit într-un final să transfere atacantul mult visat. Este vorba de Paul Batin de la CFR Cluj care este aşteptat astăzi în cantonamentul gorjenilor din Austria. „M-am înţeles la telefon cu Iuliu Mureşan. Îl vom lua împrumut gratis un an şi apoi vom avea opţiune de cumpărare” a confirmat bossul pandurilor Marin Condescu.

Petre Grigoraş poate zâmbi în sfârşit. Mai vroia neapărat un atacant la echipă şi l-a obţinut. Batin a fost mereu prima opţiune pentru Grig, dar CFR-ul a renunţat greu la el.

De la Cluj la Saalfelden via Munchen

Batin a fost testat în Austria de antrenorul CFR-ului, Jorge Costa dar nu l-a impresionat pe portughez. Asta i-a făcut pe clujeni să renunţe pentru moment la pretenţiile iniţiale (n.r. 100 de mii de euro) şi să-l lase pe Batin împrumut gratis un an la Pandurii. „Ne-am întâlnit la prânz (n.r. ieri) cu conducătorii CFR-ului şi până la 30 iunie 2012, Batin va fi jucătorul nostru. El urmează să plece mâine (n.r. azi) cu o cursă aeriană de la Cluj la Munchen de unde va fi aşteptat de un oficial al echipei noastre şi dus în locul de cantonament al echipei, unde se va pregăti alături de noii coechipieri”, spune Eugen Pârvulescu, cel care a fost ieri la Cluj să definitiveze mutarea.

Clujenii n-au vrut să le mai dea opţiune de cumpărare

Deşi iniţial, bossul Condescu se înţelesese cu Iuliu Mureşan să-l poată cumpăra pe Paul Batin până la finele împrumutului cu 100 de mii de euro, şefii de la Cluj s-au răzgândit. „E vorba de un împrumut pe un an de zile cu opţiune dar nu am negociat încă suma de cumpărare. Probabil până la sfârşitul anului vom trece şi o sumă de cumpărare pentru că, pe moment, conducătorii din Cluj n-au dorit. Noi am decis ca jucătorul să vină totuşi şi pe această formă. Petre Grigoraş l-a dorit pe Batin şi noi ne-am dorit să facă parte din lotul echipei”, mai spune Pârvulescu.

Lipsit de experienţă la liga 1

Deşi a ajuns la 24 de ani, Batin nu se poate lăuda decât cu 3 goluri în liga întâi, toate marcate sezonul trecut pentru CFR. Batin a făcut furori însă în ligile inferioare la Baia Mare sau UTA Arad. „Mai aveam nevoie de un atacant şi am optat pentru Batin. Jucătorul mi-a mărturisit că îşi doreşte foarte mult să vină la Târgu Jiu, îşi doreşte să joace şi să rămână cât mai mult la Pandurii. Îi place echipa noastră, că e una tânără şi are numai de câştigat dacă vine şi îşi vede de treabă. Are totuşi ceva experienţă pentru că are 24 de ani, are jocuri şi goluri marcate în liga întâi, are foarte multe goluri la liga a doua deci eu zic că ne vom face treaba cu el. Cu atacanţii pe care-i mai avem eu zic că o scoatem la capăt în această ediţie de campionat”, spune Pârvulescu despre atacantul care le va face concurenţă lui Lemnaru şi Stromajer.

3 goluri a marcat Batin în Liga 1 pentru CFR în 14 meciuri

40 de goluri are la activ Batin pentru FCM Baia Mare şi UTA Arad în numai două sezoane

500 de mii de euro e cota lui Batin pe siteul transfermarkt.de

TRANSFER

În timpul negocierilor pentru Batin, Pandurii îl mai doreau şi pe Mircea Axente de la Timişoara. Acesta a fost cerut expres de Petre Grigoraş dar şansele ca atacantul de 24 de ani să mai ajungă la Târgu Jiu sunt acum foarte mici. „Pe moment, Axente nu mai e o ţintă pentru că pretenţiile celor de la Timişoara sunt foarte mari şi doresc doar să-l vândă definitiv”, a spus ieri Pârvulescu despre atacantul cotat la 800 de mii de euro pe transfermarkt.de.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: