Bătrânii de peste 75 de ani, scutiți la plata impozitului. Vezi unde!

Vești bune pentru câteva sute de bătrâni din Turceni și localitățile arondate. Administrația locală a decis ca anul acesta să scutească de la plata taxelor și impozitelor bătrânii de peste 75 de ani care locuiesc singuri. Primarul Dumitru Gâlceavă spune că a venit în sprijinul persoanelor în vârstă care se confruntă cu dificultăți financiare și care de cele mai multe ori abia au banii necesari pentru a-și procura medicamentele. Mai mult decât atât, familiilor care nu pot să-și achite dările  li se oferă  posibilitatea să presteze muncă în folosul comunității în cuantumul sumei datorate la bugetul local.

Circa 200 de bătrâni din Turceni și localitățile arondate orașului vor fi scutiți anul acesta de la plata impozitului pe clădiri și terenuri.  Sumele scutite la plată se ridică la circa 100.000 lei. Primarul Dumitru Gâlceavă spune că această categorie de persoane cu greu putea să-și achite dările către bugetul local, drept pentru care primăria se încărca cu debite. „Scutim de la plata impozitului familiile cu venituri mici, iar ca o noutate anul acesta scutim și persoanele în vârstă, peste 75 de ani, care se gospodăresc singure. Am avut mai mulți cetățeni care au solicitat asta, am propus Consiliului Local care a fost de acord. Scutirea se acordă indiferent de pensia pe care o are.  Bătrânii cheltuiesc mulți bani pe medicamente și puțini sunt cei care reușesc să-și plătească taxele. Nefiind un efort financiar foarte mare pentru primărie, am considerat că este un lucru bun ‟, a spus Dumitru Gâlceavă, primarul orașului Turceni.

Mai sunt scutite de la plata impozitului familiile al căror venit brut pe membru de familie nu depășește 350 lei, beneficiarii ajutorului social și persoanele cu handicap grav sau accentuat. Primarul Dumitru Gâlceavă spune că și familiile care înregistrează venituri mai mari de 350 lei pe membru de familie și nu pot să-și achite dările sunt scutite de la plata impozitului însă cu o condiție. „Pot să facă muncă în folosul comunității și în felul acesta să li se stingă datoria față de primărie. Avem stabilite o serie de activități, cuantificate. Trebuie să muncească în funcție de suma datorată. Este stabilită o sumă pe zi de lucru‟, a mai spus primarul.

La nivelul orașului Turceni circa 400 de familii și persoane singure beneficiază anul acesta de facilități fiscale.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: