Băutura-i fudulie, Coca Cola-i temelie

A murit creatorul băuturii Red Bull. Deci reclama nu mințea: chiar îți dă aripi! Sau poate e un pic exagerat să stabilim o relație de tip cauză-efect între produs și om. Mai ales că, dacă ar fi consumat multe Red Bull-uri, miliardarul thailandez Chaleo Yoovidhya sigur n-ar fi prins 88 de ani. Era cel mai bogat om din Thailanda, cu o avere estimată la 5 miliarde de dolari. Red Bull este o băutură periculoasă, se știe. Recent am auzit cazul unui fotbalist de ligă inferioară care a decedat (infarct) după ce a băut vreo șapte energizante. În același timp, ca toate produsele nocive pentru sănătate, se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în România. Este consumat gol și, mai ales, într-o combinație deloc fericită cu whiskey.

Și acum puțină trivia: știți cumva care este asemănarea dintre Chaleo Yoovidhya, inventatorul Red Bull, și John Stith Pemberton, inventatorul Coca Cola? Sigur, în afara că amândoi sunt bărbați. Păi, cică amândoi ar fi fost, la origini, farmaciști. Americanul, dependent de morfină în urma rănilor de război, a ajuns la rețeta originală Coca Cola după mai multe încercări de a face un medicament care să-i vindece dependența. De altfel, și Coca Cola a fost promovată inițial ca un soi de băutură energizantă. Astăzi, ca și Red Bull-ul, e băut de cocalari cu whiskey.

Deunăzi am vorbit despre mâncare, acum am aflat și ce bem. Medicamente suspecte combinate cu mult zahăr și alte substanțe  nocive pentru sănătate. Am bea apă minerală, dar are nitrați (poate știți treaba cu apa Carpatica, care înainte avea o reclamă în care se spunea că nu conține nitrați și acum a schimbat-o, spunând că are cel mai redus conținut de nitrați). Am bea apă de la robinet, dar facem pietre la nimic. Așa că, până ne mutăm lângă un izvor, nu putem decât să sperăm că sistemul nostru imunitar va lupta împotriva tuturor mizeriilor pe care le băgăm în noi.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: