Zeci de absenţi la Evaluarea Naţională

Circa 3.000 de absolvenţi de gimnaziu din judeţul Gorj au intrat în febra examenelor. Evaluarea Naţională a debutat luni, 11 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Aproape 60 de absolvenţi au absentat la examinare.

La nivelul judeţului Gorj au fost stabilite 18 centre de examinare. Anul acesta, 2.954 de absolvenţi de gimnaziu gorjeni au fost înscrişi la examenul de evaluare naţională. Luni au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română. La primul subiect, elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat şase cerinţe pe baza unui text la prima vedere şi au avut de redactat o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze apartenenţa la genul epic a textului dat. Textul a fost selectat din romanul „Inocenţii” al Ioanei Pârvulescu.

La al doilea subiect, elevii au primit tot un text la prima vedere şi au avut de redactat o naraţiune de 150-200 de cuvinte în care să relateze o întâmplare petrecută în Cetatea Alba Carolina. Textul a fost selectat din revista Naţional Geographic. La nivelul judeţului Gorj, câteva zeci de elevi au absentat la prima probă din examen. Chiar şi aşa, vor putea să-şi continue studiile.

„S-au înregistrat 57 de absenţi. Comparativ cu alţi ani, sunt puţini. Pentru că anul acesta toţi absolvenţii claselor a VIII-a au fost înscrişi automat în examen. Chiar şi cei care nu intenţionau. Elevii care au absentat se pot înscrie în învăţământul profesional de stat. Nu vor mai putea susţine evaluarea naţională”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.   

Miercuri, 13 iunie, absolvenţii claselor a VIII-a vor fi testaţi la matematică. Lucrările elevilor gorjeni vor fi corectate în alt judeţ. Un singur centru zonal de evaluare a fost constituit la nivelul judeţului, la Şcoala Gimnazială „Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 23 iunie.

Vizualizări: 484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: