Pensie specială şi pentru profesori? „Muncesc în condiţii destul de grele”

Pe modelul parlamentarilor şi al aleşilor care beneficiază de pensie specială, şi profesorii ar trebui să aibă acest drept. Este propunerea făcută de preşedintele Senatului Universităţii „Constantin Brâncuşi”. Adrian Gorun a explicat că profesorii lucrează peste 40 de ani, iar condiţiile nu le sunt deloc favorabile.

Gorun s-a arătat dezgustat de legile care le aduc tot mai mulţi bani după pensionare politicienilor. „Au indemnizaţii plus acele indemnizaţii pe viaţă care apar atunci când intră în vârsta de pensionare. Apropo de asta, parlamentarii ăştia de iau indemnizaţii pe viaţă or fi avut vreodată servicii ca să ia şi ei pensii de la serviciul pe care l-au avut ei?”, s-a întrebat Adrian Gorun.

Preşedintele Senatului UCB susţine că şi dascălii ar merita mai mulţi bani la pensie. „În plus, profesorilor, oare de ce nu le dau şi lor indemnizaţii speciale? Să le dea şi lor o indemnizaţie din asta pentru că lucrează 40-45 de ani în condiţii destul de grele. Şi vă mai spun că cei mai mulţi dintre profesorii care s-au pensionat au murit în primii doi, trei ani”, a fost semnalul de alarmă tras de Gorun la Gorj TV. (M.M.)

Vizualizări: 1,588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: