Bebeluş mort în condiţii suspecte

Moartea unui bebeluş de trei luni a ridicat semne de întrebare medicilor din Spitalul din Târgu-Cărbunești. Medicii spun că micuțul a fost adus marţi în stare gravă și nu a mai putut fi salvat. Mai mult decât atât, există suspiciuni că bebelușul ar fi fost agresat de tatăl său, un bărbat cunoscut cu viciul alcoolului și care a stat ani buni după gratii, fiind condamnat pentru viol. Poliția a demarat o anchetă în acest caz, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs moartea micuțului.

Bebeluşul de doar trei luni a fost înmormântat ieri la Turburea. Acesta a ajuns la spital într-o stare foarte gravă, mărturiseşte Constantin Târziu, directorul Spitalului din Târgu-Cărbuneşti. Nu s-a mai putut face nimic pentru el. Urmele de pe trupul bebeluşului au trezit suspiciunea medicului care s-a ocupat de el, iar cazul a fost preluat de poliţişti. „Mi s-a părut că este într-o stare de subnutriţie extraordinară. Nu ştiu… nu am văzut un copil aşa în viaţa mea. Era deja livid când a ajuns la noi în Urgenţe. Cred că au încercat vreo oră, i-au pus perfuzii, au încercat, dar…. Am văzut pe braţ nişte vânătăi şi am sugerat să informăm poliţia“, a declarat directorul spitalului, Constantin Târziu.

De moartea bebeluşului este acuzat chiar tatăl său, iar cea care face acuzaţiile este mama micuţului. Aceasta susţine că tatăl copilului, disperat că micuţul nu mai înceta din plâns, l-a izbit de sobă. Copilul era deja monitorizat de Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj. Despre faptul că micuţul avea un tată recidivist ştia şi primarul din Turburea, Ion Bârcă.  „A fost condamnat pentru viol, din ce ştiu eu“, a spus primarul. Cazul a intrat în atenţia poliţiei, care va efectua cercetări în vederea stabilirii cauzelor care au condus la moartea copilului. „Din cercetările cu privire la acest caz nu există suspiciuni cu privire la cauza decesului. Medicii au decis că a murit din cauze naturale, dar cercetările vor continua“, a precizat Daniel Tică, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Gorj.  

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: