Belgher a câştigat procesul cu Mosor

Consilierul local din Alimpeşti, Leonida Belgher, a câştigat un proces pe care îl avea cu primăriţa Elena Mosor. Primăriţa l-a dat în judecată invocând un articol din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Ea a fost acuzată de Blegher că a furat din banii pentru cadourile copiilor. Consilierul spunea că în Consiliul Local s-a aprobat suma de 40 de lei pentru fiecare din cele 300 de pachete, dar s-au cheltuit 22 de lei. Primăriţa a susţinut în instanţă că această afirmaţie a lui Belgher i-a provocat o stare permanentă de tensiune psihică şi i-a răpit mult timp din activitatea zilnică pentru a da răspunsuri presei şi autorităţilor. Mai mult, Mosor a spus instanţei de judecată că aceste denigrări i-au provocat supărări şi nelinişte. Din acest motiv, ea a cerut daune morale de 50.000 de lei.

Cert este că în sala de judecată primăriţa Mosor nu a putut să demonstreze că afirmaţiile făcute de Belgher în presă i-au afectat imaginea publică şi mai ales i-au produs suferinţe de natură psihică. Astfel, în şedinţa publică din 17 septembrie 2013, instanţa a respins acţiunea primăriţei. (M.B.)

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: