Berca (PNL): Marcel Romanescu este în momentul de față copleșit

Nemulțumire la PNL cu privire la primarul liberal din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Prim-vicepreședintele Eduard Berca a vorbit la Radio Infinit despre lipsa de comunicare a primarului cu partidul, despre faptul că Marcel Romanescu pare copleșit de probleme, spunând și că victimizarea este o politică greșită a acestuia.

Reporter: Am senzația că nu aveți o comunicare prea fluentă între PNL și primarul Romanescu.

Eduard Berca: Să știți că așa este.

Rep.: De ce?

E.B.: Nu știu, asta trebuie să-l întrebați pe Romanescu.

Rep.: Și ce faceți în situația asta?

E.B.: Noi ne facem treaba în consiliu. Sunt în măsură să recunosc că nu mă simt deloc confortabil să dau socoteală pentru acțiunile sau inacțiunile altora. Și mai ales pentru probleme administrative, mai ales că soluții sunt.

Rep.: De ce nu aveți comunicarea așa cum v-ați dori cu primăria?

E.B.: Cu conducerea primăriei? Eu cred că Marcel Romanescu este în momentul de față copleșit de foarte multe lucruri. Cei din primărie, din aparatul primăriei, inclusiv viceprimarii îi transferă foarte multe responsabilități.

Rep.: Nu e invers? Eu știu că primarul transferă responsabilități.

E.B.: A început acest conflict, pentru că până la urmă trebuie să recunoaștem că este un conflict deschis între primar care a dat decizii de imputare la o groază de șefi acolo și care în momentul de față, evident, nu mai sunt dispuși la o colaborare.

Rep.: Cred că primarul nu are nicio scuză că nu își face cinci minute timp să comunice cu partidul.

E.B.: Este o realitate.

Rep.: Mă mir că ați recunoscut, totuși.

E.B.: De ce să nu recunosc, că este o problemă care mă afectează și pe mine. Personal, ca prim-vicepreședinte, ca om care am cât de cât experiență în administrație, care aș putea să ofer sfaturi și consiliere, mă deranjează enorm.

Rep.: Și cum faceți să remediați?

E.B.: Păi cum să fac? Încerc să discut cu consilierul primarului, cu primarul când apuc, să-i recomand să avem o dezbatere mai largă în interiorul partidului, să ne mai reunim și noi într-o ședință de birou și să discutăm efectiv cam ce avem de făcut. Dacă ne vom complace în a ne autocompătimi, în a acuza terți, în a ne victimiza, nu o să facem nimic. Dacă asta este politica pe care vrea să o aplice Marcel Romanescu, eu spun că greșește.

Vizualizări: 1,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: