Biblie sau toleranță?

Cel mai tare mă enervează rasiștii și homofobii care nu își asumă condiția. Au auzit ei că intoleranța denotă prostie crasă și încearcă să nuanțeze, doar-doar or scăpa. În cazul ălora cărora le repugnă homosexualii, că acesta este subiectul la modă zilele astea, există următoarea stupizenie: ”Eu n-am nimic cu ei, să facă ce vor acasă, dar mă deranjează propaganda homosexuală”. Prin ”propagandă homosexuală” înțelegând, desigur, diversele acțiuni de tip parade, marșuri și alte acțiuni pe care gheii și militanții pentru acceptarea acestora le fac fix de aia: pentru ca lumea să-i accepte.

Fobia asta față de gay asumați și prezenți pe stradă mi se pare o dovadă de nesiguranță sexuală și intelectuală. Gheii, ca și heterosexualii, se supun acelorași legi. Indecența în public este pedepsită de câteva legi bine stabilite, așadar, și nu văd de ce ne-am teme mai tare că homosexualii sunt indecenți în public decât că ar putea niște heterosexuali să o facă. O fac, plătesc. E simplu. Care-i treaba noastră? Ei, aici intervine o nuanță de asta foarte dragă homofobilor. Lor li se pare că e indecent și trebuie pedepsit un marș al gheilor, dar nu ar avea nici o problemă dacă heterosexualii s-ar manifesta similar. Și aici intervine discriminarea. Și exact de aia fac gheii marș. Capetele astea de plută nu înțeleg că, dacă ei ar fi cu adevărat deschiși și i-ar accepta pe acei oameni, oamenii respectivi nu ar mai ieși pe stradă, pentru că nu ar mai avea motive să o facă. Și nu înțeleg că tocmai momentul în care ei nu vor mai fi deranjați și nu se vor mai simți agresați de o paradă gay, atunci înseamnă că într-adevăr i-au acceptat pe devianți.

Vedeți? Le-am făcut un hatâr numindu-i ”devianți”. Conform bibliei și poate și a biologiei, așa sunt. Mă întreb dacă chiar pune cineva preț pe ce scrie în biblie. Dacă chiar crede cineva povestea că alea sunt cuvintele Domnului. Ar fi nasol, ar fi foarte nasol. Ce avem în biblie? O grămadă de sclavie, multe crime, pedepse crunte pentru ”femeile care preacurvesc”, iar despre Sodoma și Gomora ce să mai zicem... N-ar trebui să fim toleranți, ca niște buni creștini ce suntem? Nu asta ar trebui să ne învețe Dumnezeu, de la bun început, înainte să treacă la chestiuni de finețe? ”Nu vă urâți între voi, pentru că toți sunteți (no?) creația mea!”. nu știu dacă se regăsește dictonul ăsta trecut pe undeva pe ziduri de biserici, dar mie mi se pare că sună al dracului (ptiu, ptiu, fiule, nu mai pomeni de el, că ĂLA te învață să scrii despre pederaștii pedofili!) de bine.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: