Biblioteca Judeţeană înscrie voluntari pentru Europa

Gorjenii care vor să desfăşoare activităţi de voluntariat pe perioadă de cel puţin un an se pot înscrie la Biblioteca Judeţeană, acolo unde funcţionează în prezent Centrul Europe Direct. Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Judeţene Gorj, a precizat că înscrierile încep din luna februarie şi pot participa gorjenii interesaţi să desfăşoare activităţi de voluntariat cu copiii sau seniorii.

Biblioteca înscrie anual voluntari pentru Centrul Europe Direct cu care desfăşoară activităţi de informare sau chiar activităţi de predare a limbii engleze pentru vârstnici. Înscrierile de anul acesta încep din luna februarie, anunţă directorul instituţiei, Olimpia Bratu. Anul trecut, Biblioteca Judeţeană a lucrat cu 167 de voluntari numai pe Centrul Europe Direct. „Pentru anul 2014 înscrierile voluntarilor încep din luna februarie. Noi ne dorim să vină de plăcere pentru că este vorba de activităţi pentru copii, pentru seniori. Noi facem înscrieri anual pentru că sunt voluntari care nu vin de la an la an, unii sunt elevi şi pleacă la studii în alte oraşe. Anul trecut am avut 95 de activităţi cu 5.521 de beneficiari strict pe Centrul Europe Direct”, a declarat Olimpia Bratu.

Centrul Europe Direct facilitează accesul la informații, consultanță, asistență și răspunsuri la întrebări privind legislația, politicile, programele și posibilitățile de finanțare ale UE. De asemenea, Centrul Europe Direct permite Comisiei Europene să îmbunătățească transmiterea de informații exacte și adaptate necesităților locale. Potrivit conducerii Bibliotecii Judeţene, Centrul Europe Direct primeşte anual finanţare de la Uniunea Europeană, iar Consiliul Judeţean Gorj asigură partea de cofinanţare. În total este vorba de 40.000 de euro. Proiectul ar urma să fie reînnoit începând cu anul 2017.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: