Biblioteca Judeţeană, la un pas de a închide secţii

Biblioteca Judeţeană Gorj ar putea închide câteva secţii din pricina lipsei de personal. Alexandra Andrei, directoarea Bibliotecii Judeţene, spune că angajaţii abia mai fac faţă volumului de muncă şi are nevoie de personal. Aceasta va încerca să-şi drămuiască bugetul cât mai bine pentru a putea suplimenta numărul angajaţilor.

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă în acest moment Biblioteca Judeţeană este lipsa personalului. „Ne confruntăm cu o mare criză de personal pentru că anul trecut am avut două pensionări iar anul acesta o să mai am încă două dar şi două concedii de maternitate ca să nu mai vorbesc de concediile medicale pe care sunt nevoită să le acord omului”, a declarat Alexandra Andrei, directoarea Bibliotecii Judeţene Gorj.

Din cele 47 de persoane care asigurau buna funcţionare a Bibliotecii, doar 39 se mai găsesc în instituţie în condiţiile în care mediul de lucru este acelaşi iar frecvenţa cititorilor este destul de ridicată. „Riscăm ca instituţia să-şi piardă din credibilitate şi nu vreau să mă văd în situaţia de a închide secţii pentru că bibliotecarii pe care îi am nu o să mai poată face faţă. Şi aşa am luat hotărârea de a aduce modificări programului, din cauza asta nu mai este sâmbăta deschis, pentru că nu am avut pe cine să chem, nu puteam să le impun oamenilor mai multe ore de lucru decât prevede legea”, a precizat Alexandra Andrei.

O ultimă speranţă a Alexandrei Andrei venea din partea bugetului pe anul acesta care spera ea că o să fie suficient de mare pentru a scoate la concurs măcar câteva din posturile vacante însă aceasta a aflat vineri în urma unei şedinţe de consiliu local că posturile sunt blocate pe perioadă nedeterminată. „Speram să avem un buget bun pentru a reface personalul din bibliotecă pentru că de mărirea salariului nici nu poate fi vorba însă am aflat că posturile sunt blocate pe perioadă nedeterminată şi atunci nu ştiu ce vom face”, a mărturisit Alexandra Andrei.   

  

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: