Biblioteca persoanelor cu handicap, inaugurată astăzi

Sute de cărţi vor fi puse la dispoziţia persoanelor cu handicap începând de astăzi. Centrul de Zi „Christian” va inaugura biblioteca amenajată în incinta instituţiei, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi. Peste 300 de adulţi şi copii cu handicap sunt angrenaţi în activităţile acestui centru. Conducerea instituţiei crede că biblioteca va fi benefică pentru persoanele cu probleme, mulţi dintre cei care frecventează centrul făcând salturi importante în ceea ce priveşte comunicarea.

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este marcată pe data de 3 decembrie în toată lumea. Cu acest prilej, la Centrul de Zi „Christian” va fi inaugurată biblioteca amenajată special pentru persoanele cu handicap. Într-un timp foarte scurt, s-a ajuns la o colecţie de câteva sute de cărţi. „Am primit donaţii atât de la instituţiile de învăţământ, cât din partea unor oameni cu suflet care s-au gândit să le facă mai uşoară viaţa persoanelor cu dizabilităţi. Consider că lectura le va ajuta foarte mult. Ştiu că persoanele cu dizabilităţi sunt foarte interiorizate, introvertite. De când au venit în centrul nostru foarte mulţi au făcut salturi în privinţa comunicării. Important este să avem ofertă de carte în centrul nostru. Îmi doresc ca membrii noştri să-şi găsească o carte pe gustul lor. Cele mai multe donaţii au fost cărţi de literatură şi dicţionare”, a declarat Daniel Andrei, directorul Centrului de Zi Christian. Acesta a mai precizat că se primesc în continuare donaţii de carte. „Chiar dacă vom inaugura biblioteca de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, oamenii cu suflet pot să aducă în continuare cărţi, la sediul nostru. Şi în zilele următoare aşteptăm donaţii din partea unor persoane care se ocupă cu acte de caritate”, a mai precizat Daniel Andrei.

Mesaj din partea directorului DGASPC Gorj

Prin activităţile desfăşurate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj contribuie la crearea unui mediu propice pentru ca persoanele cu dizabilităţi să aibă oportunităţi reale de integrare. „Persoanele cu dizabilităţi au drepturi egale, dar, de cele mai multe ori, din cauza mediului social şi fizic, neadaptat nevoilor lor specifice, nu au şanse egale. Drepturile personale, sociale, educaţionale şi economice ale persoanelor cu dizabilităţi trebuie garantate, susţinute şi întărite la toate nivelurile societăţii”, spune Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj. Acesta a ţinut să transmită şi un mesaj persoanelor suferinde. „Doresc persoanelor cu dizabilităţi, părinţilor, membrilor de familie, voluntarilor, tuturor persoanelor implicate în domeniul dizabilităţii, multă sănătate şi toate cele bune. Îndemnul meu este de a încerca să schimbăm mentalităţile şi să construim o societate fără discriminări, bazată pe respect reciproc”.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: