Biciclete de mii de euro pe munţii de la Rânca

Aproximativ 200 de biciclişti se pregătesc pentru maratonul de la Rânca care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare. Circa 70% dintre participanţi sunt oamenii de afaceri şi persoane influente din Bucureşti. Cea mai scumpă bicicletă care poate fi văzută de gorjeni pe munţii din Rânca are o valoare de peste 6.000 de euro şi cântăreşte 7,5 kilograme.

Aproximativ 200 de biciclişti din ţară şi de peste hotare vor participa la prima ediţie a maratonului de mountainbike “TransAlpin Bike Marathon” care va avea loc în data de 14 august la Rânca. TransAlpin Bike Marathon propune pentru această competiţie trei trasee diferite ca lungime şi dificultate: marathon (55 km cu diferenţă de nivel pozitivă 2.300 m), classic (30 km cu diferenţă de nivel pozitivă 1.300 m) şi family (10 km- un părinte cu un copil de maxim 14 ani). Startul şi sosirea se vor face în acelaşi punct, la baza pârtiei M1, în apropierea telescaunului. Traseele vor străbate pădurile de brazi pe coborârea spre Baia de Fier, vor urma cursul râului Galben, iar apoi vor urma căţărări provocatoare ce vor ajunge pe creastă la altitudini de peste 2200 m. Taxa de înscriere la competiţie este de 50 de ron, iar cei care plătesc în ziua întrecerii trebuie să scoată din buzunare câte 70 de ron.

Biciclişti cu echipamente scumpe

Majoritatea bicicliştilor care şi-au manifestat intenţia de a participa la maratonul de la Rânca sunt avocaţi şi cunoscuţi oameni de afaceri din Bucureşti. “Până în momentul de faţă s-au înscris aproximativ 115 biciclişti, dintre care 70% sunt din Bucureşti, iar restul din Vâlcea, Sibiu, Constanţa şi Gorj. Avem informaţii că vor veni şi doi biciclişti din Anglia. Ne aşteptăm ca numărul participanţilor să depăşească 200. Ne-am propus ca acest maraton să devină o tradiţie, iar începând de anul viitor să organizăm şi o competiţie pe şosea”, a declarat Paul Drăgan, preşedintele Asociaţiei TransAlpin Bike. Echipamentele unora dintre participanţi depăşesc 5000 de euro. “Participanţii la întrecere sunt persoane cu venituri peste medie. O bicicletă bună are un preţ ce porneşte de la 1000 de euro, iar cea mai valoroasă bicicletă din concurs costă peste 6000 de euro şi cântăreşte 7,5 kilograme”, a mai precizat Paul Drăgan.

PREMII

Câştigătorii vor beneficia de premii în bani şi produse. Primii 75 de concurenţi ce achită taxa de participare vor primi o strachină, o cană de lut şi o lingură de lemn, realizate de către un meşter olar din Gorj. La final toţi concurenţii se vor delecta cu un tocan ciobănesc la ceaun, cu mămăligă şi vor ciocni un pahar de bere rece. Cheltuielile acestui maraton s-au ridicat la aproximativ 20.000 de RON.

OPORTUNITĂŢI

Reprezentanţii Salvamont Gorj spun că organizarea unei astfel de competiţii la Rânca este un bun prilej pentru promovarea zonei montane a judeţului nostru.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: