Primarul din Novaci, pasiune pentru flori şi vânătoare

Dumitru Leuştean, primarul din Novaci, a făcut o pasiune aparte pentru flori. Numai la locuinţa sa are zeci şi chiar sute de exemplare. Mai mult decât atât edilul a dispus ca în fiecare instituţie şi unitate şcolară să existe cât mai multe astfel de plante ornamentale naturale. Pe lângă faptul că iubeşte florile, edilul mai are o pasiune, vânătoarea.

Pasiunea pentru flori a primarului din Novaci nu mai este o necunoscută pentru cetăţenii din zonă. Dovadă sunt spaţiile verzi înfiinţate în oraş în ultima perioadă. Mai mult decât atât, primarul Dumitru Leuştean are acasă zeci de flori pe care le îngrijeşte cu cea mai mare atenţie. “În general sunt pasionat de spaţii verzi, flori şi merg pe deviza de a avea un oraş curat. Inclusiv acasă am foarte multe flori de care mă ocup şi le întreţin. Am peste o sută de flori acasă, din toate sortimentele. În fiecare an le mai schimb, le verific, să văd care şi cum rezistă şi pe perioada de iarnă şi în sezonul cald. Nu am o floare preferată, îmi plac în general toate florile, şi cele care fac şi floare şi cele care au numai frunză. Am adus flori şi la sediul primăriei, în grădiniţe, şcoli şi la liceu”, a declarat primarul Dumitru Leuştean.

Pasiune pentru vânătoare

O pasiune mai veche a primarului Dumitru Leuştean este vânătoarea. De-a lungul timpului a vânat diverse specii de animale şi păsări. Edilul spune că pentru el este mai mult un mod de a se menţine în formă. “Este o activitate care îmi place foarte mult, din păcate în ultima perioadă timpul nu prea îmi mai permite. În limitele timpului, în sezonul când avem acces, când există autorizaţie, mă duc şi la vânătoare. Am vânat cam de toate. Am trofeu de porc, de ţap, lup, chiar urs, păsări, iepuri. Sunt vânător din 1992, am avut pasionaţi de vânătoare şi în familie, şi prieteni. Până la urmă pentru mine este un sport, pentru că nu am alte activităţi sportive”, a mai spus primarul Dumitru Leuştean.

Vizualizări: 276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: