Bătălie mare pe o lucrare finanţată de Consiliul Judeţean

La mai bine de un an de când s-a început reabilitarea DJ 675 Târgu Cărbuneşti-Ţicleni-Peşteana Jiu, proiectantul s-a trezit că este nevoie de lucrări suplimentare la acest drum. Mai exact, se impune aşternerea unui strat de egalizare. Consiliul Judeţean Gorj a scos la licitaţie lucrările, pentru care şi-au depus ofertele cinci societăţi. Câştigătorul va fi desemnat la finele lunii, după analiza ofertelor şi finalizarea licitaţiei electronice. Valoarea estimată a lucrărilor este de peste 1,3 milioane lei.

Termenul limită de primire a ofertelor pentru aceste lucrări s-a încheiat la începutul acestei luni, mai exact în data de 1 iulie. Cinci societăţi şi-au depus ofertele pentru execuţia stratului de egalizare a mixturii asfaltice. Ofertanţi sunt: SC Ydail Construct SRL, firma deţinută de Ion Iordache, fostul primar din Turceni, SC Coremi Inter SA, al cărui acţionar majoritar este  Nicolae Sarcină, SC IDP Gorj SA-societatea aflată sub autoritatea CJ Gorj, SC Domarcons SRL din Craiova-executantul lucrărilor propriu-zise la acest tronson de drum judeţean, şi SC Damitrade SRL din Târgu Jiu, firmă deţinută de fostul consilier judeţean Dan Gvrilescu.

Câştigătorul licitaţiei va fi desemnat la finalul acestei luni, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean. Câştigătorul va trebui ca în termen de o lună să finalizeze aceste lucrări. „Este vorba de execuţia de lucrări pentru aşternere de strat  de egalizare din mixtură asfaltică în cadrul proiectului reabilitare drum judeţean DJ 675, km 0 până la km 25, pentru localităţile Târgu Cărbuneşti, Ţicleni, Peşteana Jiu. Sperăm ca până la data de 31 iulie să avem şi un contract semnat. În momentul de faţă, ofertele se află în evaluare. Sunt lucrări de suplimentare, strict pentru mixtura asfaltică. Au apărut nişte denivelări mai mari, executantul a avut de făcut o lucrare şi acum pentru a executa o suplimentare trebuia trecută prin licitaţie”, a precizat Oana Paloş, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Mii de tone de asfalt în plus

Autorităţile locale din Târgu Cărbuneşti spun că proiectantul drumului nu a ţinut cont iniţial de nivel şi de aceea acum trebuie să se organizeze o altă licitaţie pentru aceste lucrări. „Este o investiţie de 191 de miliarde lei vechi, în momentul de faţă se lucrează peste podul de cale ferată la Cărbuneşti, au făcut rigolele pe dealul Cărbuneştiului şi au venit cu primul strat de asfalt până la moară, la graniţa Cărbuneştiului cu Ţicleni. În proiect, din câte ştiu eu, nu s-a ţinut cont de gradul de neegalizare a drumului. A fost o omisiune de proiect, nu s-a ţinut cont de nivel. Proiectantul a ajuns la concluzia că mai trebuie încă câteva mii de tone de asfalt. Fiind drum vechi, drum de trafic, datorită traficului greu, se fac şlauri pe drum. Ca să poţi să le aduci la un anumit nivel, cum e coala de hârtie, mai trebuie aduse aceste 4 mii de tone să se ajungă la acelaşi nivel, ca după aceea să poată pune cele două straturi”, a precizat Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.

Proiectul de reabilitare a acestui drum a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Durata de implementare a proiectului este de 32 de luni de la data semnării contractului de finanţare.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: