Bijuterie din centrul oraşului "jefuită" de un hoţ prea beat ca să fure ceva

Un tânăr din Crasna a spart o bijuterie din centrul oraşului, dar a fost atât de băut încât nu a putut nici măcar să fugă atunci când angajaţii firmei de pază au intrat peste el. Hoţul nu a crezut o clipă că el a făcut asemenea fapte, de abia după ce poliţiştii i-au prezentat înregistrările video cu el de pe camerele de supraveghere. El este anchetat acum în stare de libertate pentru tentativă de furt şi distrugere, cele mai multe explicaţii având să le dea nu în faţa poliţiştilor, ci a părinţilor săi.

Oamenii legii au crezut iniţial că tânărul din Crasna aflat în bijuterie avea complici care ar fi putut fugi cu maşina, motiv pentru care mai mulţi şoferi au fost traşi pe dreapta în primele momente după anunţarea jafului. Ulterior, ei s-au convins cu ce hoţ "de clasă" au de-a face şi au trebuit să aştepte vreo 12 ore până când tânărul intrat în bijuterie şi-a revenit din starea de beţie. Acesta şi-a recunoscut faptele doar după ce a văzut imaginile video de la camerele de supraveghere, care îl arătau plimbându-se prin bijuterie. "Da domnule, eu sunt acolo, dar cum am intrat?!", era marele mister pentru hoţul beat.

Hoţul: „Eu nu ştiu nimic, nu-mi aduc aminte“

Stelian Mitoaica are 20 de ani şi vineri noaptea a reuşit să pună pe jar toată Poliţia din judeţ. "Mort de beat", după cum singur recunoaşte, el s-a priceput să deschidă fără prea mare greutate uşa de acces a bijuteriei situate în zona centrală a oraşului. El nu a putut să fure nimic întrucât era şi foarte băut, iar bijuteriile erau în spatele unui geam antiglonţ. Bijuteria era dotată cu camere de supraveghere şi sistem de alarmare, fapt care le-a permis agenţilor firmei de pază să ajungă foarte repede la faţa locului, prinzându-l în flagrant pe spărgător, acesta neopunând rezistenţă. "Eu nu ştiu nimic, nu-mi aduc aminte. Recunosc faptul că am băut, deşi nu sunt amator de alcool. Acum s-a întâmplat să beau peste măsură, iar ce am mai făcut apoi nu mai ştiu. Îmi pare sincer rău pentru cele întâmplate", spunea sâmbătă seara, la aproape 24 de ore de la producerea faptelor, tânărul care tocmai îşi revenise din starea de beţie în care fusese mai bine de o zi.

Patroana nu crede în întâmplări

Şefa bijuteriei din centrul oraşului, care a dorit ca identitatea, spune că nu crede că hoţul din Crasna a intrat întâmplător în unitatea sa. "Eu una nu cred că acest individ nu dorea să fure ceva de acolo. Se vede pe imagini cum bâjbâia în beţia lui prin faţa vitrinelor pentru a încerca să fure de pe acolo. Întrebarea de bază este însă cum de a reuşit el să intre în unitate fără să producă vreo stricăciune. Spune că era beat şi că nu mai ştie nimic, dar meseriaşul care mi-a reparat acum uşa mi-a precizat că există puncte slabe la acea uşă de acces, sunt câteva şurubele pe care el le-ar fi putut desface. Altfel nu avea cum să mişte uşa din loc, iar un om beat nu face aşa ceva. Vineri au intrat nişte indivizi în magazin şi se uitau mai mult la sistemele de siguranţă decât la bijuterii şi le-am şi spus că suntem bine puşi la punct şi că, dacă le trece prin cap să dea vreo spargere, nu vor putea fura nimic. Le-am spus să plece din unitate pentru că poate devin suspecţi în cazul unei spargeri şi, uite, că s-a şi întâmplat", a spus patroana bijuteriei călcate de hoţul beat la sfârşitul săptămânii.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: