Casa unui gorjean, salvată la timp dintr-un incendiu

O familie din Turcineşti a fost la un pas de a rămâne sub cerul liber în prag de iarnă după ce o anexă gospodărească a fost cuprinsă de flăcări.  Proprietarul a aprins focul să se încălzească şi l-a lăsat nesupravegheat. A fost nevoie doar de o singură scânteie pentru ca adăpostul de animale să ia foc. Pompierii au reuşit în timp util localizarea şi stingerea incendiului fără ca acesta să se extindă şi la locuinţă.

Sâmbătă, bărbatul a aprins focul lângă locuinţă să-şi facă mâncare şi să se încălzească dar, din nefericire, a fost pe punctul de a produce o nenorocire. Din cauza vântului a sărit o scânteie la adăpostul de animale care s-a aprins în numai câteva minute. Bărbatul a scos repede vitele şi a cerut ajutorul vecinilor care au sărit cu găleţile cu apă. ”Eram prin curte şi am văzut că iese fum de la vecinul nostru şi se aud ţipete. Am ieşit repede toţi vecinii cu găleţile de apă. Vecinul a avut puterea şi curajul să scoată repede viţica pe care o avea acolo şi apoi au venit pompierii. El stă singur şi ne spusă că face focul pentru mâncare şi se duce să se uite de vitele de pe câmp şi cred că atunci când plecă sări vreo scânteie în paiele din adăpost şi asta se întâmplă. Bine că văzurăm la timp şi nu-i luă şi casă foc că e din lemn, prispa la fel şi are o grămadă de haine pe acolo aruncate, dacă-i singur ce să facă şi el”, a povestit o vecină.

Bărbatul îşi făcea probleme cum va plăti pompierii care l-au ajutat pentru că nu are bani. ”Eu nu am niciun ban să plătesc oamenii ăştia care veniră să stingă focul. Dacă ei nu veneau mi se aprindea şi casa că e foarte aproape de adăpost, iar eu acum nu am cu ce să-i plătesc că mă ajutară pentru că nu am niciun leu. Mie nu-mi dă nimeni niciun ban, nu am din ce trăi, decât din ce muncesc”. Pompierii au reuşit în timp util localizarea şi lichidarea incendiului, fără ca acesta să se extindă şi la locuinţa din lemn a bărbatului. „ Am intervenit pentru stingerea unui incendiu în cartierul Turcineşti la un adăpost de animale. Suprafaţa nu a fost foarte mare însă erau foarte multe furaje care se aprindeau şi exista pericolul ca focul să cuprindă şi locuinţa pentru că erau foarte aproape”. Adăpostul de animale a ars în totalitate.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: