Bilanţul infracţiunilor comise de Rusalii

25 de infracţiuni constatate, 17 suspecţi de infracţiuni prinşi în flagrant şi 2 urmăriţi depistaţi. Acesta este bilanţul poliţiştilor gorjeni, în urma acţiunilor desfăşurate în perioada sărbătorii Rusaliilor.

În intervalul 10 – 13 iunie a.c., poliţiştii de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor au fost la datorie în vederea asigurării unui climat de siguranţă publică, precum şi pentru diminuarea şi descurajarea faptelor antisociale.

Urmare a acţiunilor desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 25 de infracţiuni, din care 18, în flagrant. Din cele 25 de infracţiuni constatate, 5 au fost de natură judiciară, 2 economico-financiare, diferenţa fiind reprezentată de infracţiuni de altă natură.

Totodată, au fost depistaţi 17 suspecţi de infracţiuni şi 2 persoane urmărite la nivel naţional.

Redimensionarea dispozitivului de ordine şi siguranţă publică, acţiunile proactive executate în zonele cu potenţial infracţional, au condus la neînregistrarea, în perioada analizată, a unor fapte care să perturbe grav liniştea şi ordinea publică sau să afecteze siguranţa cetăţenilor şi a comunităţilor locale.

De asemenea, pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat peste 950 de sancţiuni contravenţionale, din care: 85 la Legea nr. 61/1991, republicată, 848 la O.U.G. nr. 195/2002, republicată, diferenţa fiind reprezentată de sancţiuni aplicate pentru alte încălcări ale legii.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării, bunuri în valoare de 1.600 lei.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate a depăşit suma de 203.000 lei.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: