Bilea: Nu ştiu că mă mai ţine în funcţia de primar

Primarul Bilea din Bolboşi plăteşte de aproape doi ani datorii preluate de la fosta administraţie, dar mereu apar alte firme care dau primăria în judecată pentru lucrări efectuate în anii trecuţi. Gheorghe Bilea spune că a primit peste 500 de citaţii în actualul mandat, asta în condiţiile în care primăria nu are jurist. „Nu ştiu ce mă mai ţine în funcţia de primar”, a spus Bilea, mai ales că se poate întoarce oricând pe funcţia pe care o avea în minerit, care i-a asigurat un salariu dublu decât are acum.

Autoritățile locale din comuna Bolboși au ajuns în culmea disperării din cauza problemelor legate de datoriile moștenite de la fostul edil. Atunci când credeau că situația este sub control, primarul din localitate a aflat de noi datorii pe care le are de achitat și care nu sunt deloc mici. După ce a avut promisiunea Consiliului Județean vă va fi sprijinit să achite o parte din arierate, o altă firmă a făcut acțiune în instanță pentru recuperarea datoriilor. „Vreau să vă spun că încă mai avem arierate pentru lucrările făcute în perioada 2009-2012. Am mai avea de dat aproximativ 5 miliarde de lei vechi în afară de datoriile pe care le avem la societățile cu care suntem în litigiu. Consiliul Județean ne-a promis că ne ajută să plătim o parte din datoriile la firmele cu care nu suntem în instanță. Vreau să vă spun că la societățile cu care ne judecăm avem datorii de aproximativ un miliard și jumătate de lei vechi. Ca și cum asta nu era suficient a mai apărut o firmă care ne-a dat în judecată și suntem chemați la mediere pentru niște lucrări executate în 2010. Este vorba de niște reparații făcute la Școala din Bolboasa. Nu știu exact valoarea datoriei”, a precizat Gheorghea Bilea.

Primarul se teme să nu aibă probleme

Primarul din comuna Bolboși se gândește serios acum să plece de la primărie. „Nu știam că sunt așa nereguli și bazaconii. Nu știu nici ce mă mai ține la primărie și de ce nu plec de aici. Îmi este teamă să nu intru în belele. Îmi este frică de ce poate apărea, pentru că nu avem jurist și eu trebuie să-i țin locul. Am primit peste 500 de citații și sunt zile în care avem și câte trei procese. Este o situație dificilă și nu știu dacă o să pot să rezolv ceva”, a mai spus Bilea.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: