Birocraţie! Primăria i-a cerut actele strămoşilor pentru a-i analiza cererea

Un sătean din Scoarţa este uimit de birocraţia celor de la primărie. Omul vrea să rezolve o problemă legată de o bucată de pământ şi s-a adresat primăriei. Funcţionarii i-au cerut o grămadă de acte, inclusiv cele de naştere ale unor strămoşi morţi de multe zeci de ani. Problema localnicului este cunoscută și de primarul Aurelian Cotârlău, care are o altă părere față de subalternii săi pentru rezolvarea cazului.

Ezechel Stănilă are 37 de ani și este din comuna Scoarța. Pentru că tatăl lui are 84 de ani, pe umerii săi a căzut sarcina de a se ocupa de proprietățile moștenite de la bătrâni, însă nu s-a gândit niciodată că acest lucru îi va da atâta bătaie de cap. Localnicul a început să-și rezolve din probleme și a început cu un teren moștenit de la străbunici, care de ani buni este ocupat ilegal de grajdurile unui consătean. Ezechel Stănilă a mers la primărie să ceară sprijin, însă situația lui a fost complicată mai rău de funcționarii publici. ”Tatăl meu nu poate să umble pentru pământ și mă ocup eu. Avem o bucată de teren la capul satului și o parte din el este ocupată abuziv de un sătean care și-a construit grajduri. Am fost la primărie și am solicitat o comisie care să se deplaseze în teren și m-au pus să fac un dosar în care să iau declarații de la vecini și să atașez certificatul de naștere, de căsătorie, buletinul, certificatele de deces ale celor care mi-au lăsat terenul. Păi eu de unde să le iau, dacă străbunicul e decedat din 1947, iar bunicul din 1981. Este pur și simplu bătaie de joc. Nu doar eu sunt în situația asta. Cum să iau eu declarații și acte de stare civilă, că ei au murit?”, a precizat Ezechel Stănilă.

Funcționarii primăriei se contrazic

Primarul cunoaște bine situația, însă îl îndemnă ce cetățean să facă acțiune în instanță, pentru că administrația publică locală nu are competență să rezolve această problemă. ” Eu știu problema. Acele grajduri sunt amplasate ilegal cred că de peste 20 de ani. Am fost și eu o dată acolo, dar noi nu putem face nimic. Cetățeanul trebuie să se adreseze instanței de judecată, să meargă la mediere și să-și rezolve problema”, a precizat Aurelian Cotârlău.

Un funcționar din primărie este însă de altă părere și a promis că va merge la fața locului pentru a găsi o soluție la această problemă. ”Trebuie să mergem la fața locului să vedem care e treaba. Ezechel Stănilă trebuie să mai facă o cerere, să depună ceva documente și vedem ce putem face”, a precizat șeful de la Serviciul  Urbanism.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: