Noul sediu RAR, finalizat în 2015

Investiţia care prevede realizarea unei noi reprezentanţe RAR în incita fostului CET din Târgu Jiu va fi gata abia spre finalul anului 2015. Conform conducerii instituţiei, în prezent se lucrează la obţinerea avizelor, urmând ca ulterior să fie organizată licitaţia pentru contractarea lucrărilor de construcţie. Investiţia care se va întinde pe 10 mii mp se ridică la câteva sute de mii de lei, bani alocaţi din fondurile proprii ale instituţiei. 

Angajaţii Registrului Auto Român Gorj, dar şi gorjenii mai au de aşteptat până la finalizarea noului sediu al reprezentanţei. Întreaga activitate va fi mutată într-un nou spaţiu, care va fi construit în incinta CET, mult mai mare şi mai modern faţă de cel actual, însă procedura este una greoaie. Şefii reprezentanţei spun că lucrările de construcţie la clădire vor începe abia spre sfârşitul anului. „Sunt documente de rezolvat, pe parte de cadastru, tot ce înseamnă delimitări, proceduri. Trebuie realizat planul urbanistic, organizată licitaţia de lucrări. Dacă nu vor interveni probleme, spre sfârşitul anului vom începe şi construcţia noii reprezentanţe. Acolo vom transfera întreaga activitate de la sediul de pe Calea Bucureşti, dar cred că la sfârşitul lui 2015 va fi gata construcţia. Aici curtea este mică, foarte îngustă, nu sunt locuri de parcare, activitatea se desfăşoară pe o singură linie de inspecţie tehnică, numărul de vehicule este limitat”, a spus Şerban Predescu, şeful Reprezentanţei RAR Gorj.

Noul spaţiu al reprezentanţei va avea circa 10 mii mp, suprafaţa construită fiind în jurul a 1000 mp. Vor exista două linii tehnologice, locuri de parcare suficiente, iar activitatea în unitate se va îmbunătăţi şi ca timp de lucru şi din punct de vedere al aşteptării.

La Registrul Auto Român Gorj lucrează în prezent 17 persoane. În ţară, s-au mai făcut în jur de 20 astfel de noi reprezentanţe RAR.

Printre cei care s-au implicat în contractarea acestei investiţii se numără şi deputatul Mihai Weber.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: