Sinistraţii din Submaidane află astăzi ce despăgubiri oferă CEO

Comisia termocentralei care se ocupă de evaluarea pagubelor de la Submaidane, după ce 12 gospodării au fost acoperite cu un strat gros de cenuşă, încheie ancheta, raportul urmând să fie prezentat autorităţilor locale în cursul zilei de astăzi. Potrivit primarului Dumitru Gâlceavă, începând de săptămâna viitoare o  comisie formată din reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului Local şi Consiliului Judeţean va verifica raportul întocmit de comisia termocentralei.

O comisie constituită la nivelul termocentralei, iar alta la nivelul Complexului Energetic Oltenia lucrează de câteva zile la evaluarea pagubelor în vederea stabilirii de despăgubiri pentru familiile ale căror gospodării au fost îngropate în cenuşă. Potrivit autorităţilor locale, anchetele sunt în pragul finalizării. „Ambele rapoarte vor fi finalizate până vineri, însă în cursul zilei de joi aşteptăm să primim raportul comisiei de la Termocentrală. În Turceni sunt constituite două comisii, una pe Complex care centralizează pagubele cantitative, iar alta pe termocentrală care se ocupă de stabilirea cuantumului pagubelor. Cred că deciziile care se vor lua diferă de la o familie la alta, neputându-se lua o decizie unitară, pentru că unii dintre oameni vor să fie strămutaţi, iar alţii vor să rămână aici”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul de la Turceni.

Raportul de evaluare a pagubelor întocmit de către comisia termocentralei urmează să fie verificat începând de săptămâna viitoare de către o comisie formată din reprezentanţii ai Prefecturii, Consiliului Local şi Consiliului Judeţean. Edilul local a cerut autorităţilor judeţului să desemneze persoanele care vor face parte din această comisie. „Încă nu am primit nominalizările din partea Consiliului Judeţean şi al Instituţiei Prefectului. Intenţionăm să constituim această comisie pentru că trebuie să existe o comisie care să întărească raportul prezentat de comisia termocentralei. Vrem să evităm divergenţele între oameni şi termocentrală. Probabil ne vom însuşi constatările lor dacă acestea vor fi cele reale. Eu reprezint interesele oamenilor şi vreau ca despăgubirile să fie stabilite la valoarea lor justă”, a mai menţionat Dumitru Gâlceavă. 

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: