TÂRGU JIU: Se reia licitaţia pentru achiziţia de noi autobuze

Veşti proaste pentru cei care folosesc zilnic mijloacele de transport în comun din municipiul Târgu Jiu. Vechile troleibuze şi autobuze nu vor fi înlocuite cu noi mijloace de transport, aşa cum anunţase municipalitatea la finele anului trecut. Conform conducerii Transloc, noile autobuze nu au fost livrate de societatea care a câştigat licitaţia în perioada de timp stipulată în contract. Drept urmare, înţelegerea a picat şi trebuie organizată o altă licitaţie.

Cetăţenii din Târgu Jiu şi nu numai vor trebui să circule şi în 2014, cel puţin în primele luni, tot cu autobuzele şi troleibuzele învechite aflate în parcul auto Transloc. Deşi municipalitatea garantase că anul acesta cetăţenii vor circula cu mijloace de transport de ultimă generaţie, cei de la Anadolu Automobil Rom nu au onorat contractul pentru a livra cele 8 noi autobuze marca ISUZU. „Se reia achiziţia publică pentru că producătorul nu a putut să se încadreze în termen. Nu a trimis autobuzele până la sfârşitul lunii decembrie. Neîncadrându-se în termenul impus de noi, practic, s-a anulat achiziţia şi se reia în luna ianuarie”, a spus Vasile Căilean, directorul societăţii Transloc.

Reluarea procesului de achiziţie înseamnă o nouă licitaţie, astfel se va ajunge la o a treia tentativă de a cumpăra aceste noi autobuze. Procedura organizată iniţial în vara anului trecut a fost contestată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, iar ulterior a fost suspendată din cauza lipsei termenului de livrare. De această dată, condiţiile au fost respectate, însă nu s-a respectat termenul de livrare. Întreaga procedură trebuie acum reluată. “Trebuie să vedem cât va dura procedura, dar anul acesta vor fi achiziţionate noile autobuzele. Începând cu 1 ianuarie trebuie obligatoriu să fie cu Euro 6”, a mai spus directorul Transloc.

Primăria Târgu Jiu trebuie la rândul său să ia în calcul la întocmirea bugetului pe anul în curs şi achiziţionarea noilor autobuze.  Societatea Transloc are în parcul auto 17 troleibuze şi 21 de autobuze.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: