Corpul de Control al ministrului Sănătății a ajuns în Gorj. Ce verifică!

Controlorii ministeriali trimiși în Gorj de ministrul Sănătății au început verificările la Direcția de Sănătate Publică Gorj. Sunt controlate toate raportările făcute de când a fost confirmat primul caz de coronavirus în județul nostru și toate măsurile care s-au impus. De asemenea, sunt luate la puricat și listele persoanelor de la care au fost prelevate probe și trimise la București pentru a se stabili dacă acești oameni au fost sau nu, cu adevărat, contacți direcți ai tânărului de 25 de ani.

Verificările vin după ce ministrul Sănătății a demis directorul DSP Gorj pentru că nu ar fi respectat protocoalele și nu ar fi gestionat cum trebuie situația declanșată după confirmarea primului caz de virus Covid 19 din România. Sâmbătă, Corpul de Control a ajuns în Gorj și a început deja verificările. „A sosit Corpul de Control al Ministerului Sănătății, la noi, în Gorj. Sunt la întâlnire cu colegii mei din conducere, cu fosta și actuala conducere. Ancheta este în desfășurare. În momentul în care vom avea și noi concluziile, vi le vom prezenta și dumneavoastră. Se verifică practic activitatea de la începerea acestui focar, să îi spunem așa, și până în prezent. Organele abilitate vor face ce trebuie și vor spune concluziile, mai ales că este o anchetă în desfășurare”, a declarat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Vor fi verificate amănunțit și numele celor de la care au fost luate probe și trimise să fie analizate la București. Asta după ce au apărut suspiciuni că au fost prelevate probe de la persoane care nu ar fi intrat niciodată în contact direct cu tânărul din Prigoria, ci s-ar fi luat de la oameni importanți din județ, recent întorși din străinătate și acum izolați la domiciliu.

Reprezentanții DSP Gorj resping aceste acuzații. „S-a mers exact pe persoanele care au fost date pe liste ca și contacți direcți în anchetele epidemiologice, s-au recoltat probe de către colegii mei care au mers acolo. Probele au fost duse la Institutul “Matei Balș”, s-au dus cu mașina adecvată. Nicidecum cu alte mașini. Au fost colegii mei care au dus probele conform procedurilor, în recipienți corespunzători și recoltate de către asistenții și medicii noștri, și cei de la Unitatea de Primiri Urgențe și cei de la Ambulanță”, a mai explicat Pițian.

Vineri, Carmen Ivanov a fost demisă din fruntea DSP Gorj chiar în timpul unei videoconferințe cu ministrul Sănătății. Pe numele ei a fost deschis și un dosar penal pentru neglijență în serviciu pentru modul în care a gestionat lucrurile.

Vizualizări: 2,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: