Blondei nu-i e frică!

A început ca mai toate lucrurile fabricate în laboratoarele de campanie. Un zvon lansat în presă potrivit căruia ministresa de la Turism, fosta blondă de la Cotroceni, Elena Udrea, a făcut shopping cu banii publici achiziţionând pentru sediul pe care încă nu-l are, perdele de 75 mii euro, într-o perioadă de criză. Toată lumea a tăbărât pe ea, să-i scoată ciucurii perdelelor pe nas, chiar dacă foarte repede s-a demonstrat că cei 75 mii euro erau doar 7.500 euro! ”Comisie, comisie!”, au strigat şi aliaţii şi opoziţia. „Vrem comisie parlamentară”, ”Să se analizeze şi licitaţiile, şi achiziţiile şi publicitatea de promovare a turismului, să se analizeze toată activitatea ministresei”- şi-au unit glasurile liberalii şi social democraţii. Pe Udrea, fie vorba între noi, n-o prea înghiţea nimeni de când cu apariţia ei meteorică în catacombele cabinetului de la Cotroceni şi devoalarea bileţelului lui Tăriceanu trimis lui Băsescu şi pentru multe alte lucruri legate de afacerile Cocoş(ului) său de soţ. Presa a băgat în moara de tocat subiectul şi să te ţii distracţie. Toată lumea a năvălit pe ecranele televiziunilor acuzând sau parând lovituri ticluite sub centură. Arsenalul care însoţeşte asemenea lucrături n-a lipsit nici în acest caz şi au apărut înregistrări dubioase puse în spinarea cui nu trebuie. Război şi pe faţă şi pe dos! 
De la început, comisia formată numai din liberali şi social democraţi ai cărei stâlpi, Bănicioiu şi Orban, se întreceau în a da declaraţii războinice, a stârnit tot felul de reacţii când pro, când contra. Alianţa însăşi, sau ce a mai rămas din ea, a avut probleme la un moment dat când anumite măsuri care trebuiau armonizate în coaliţie au fost condiţionate de dizolvarea acestei comisii care de altfel nu are alt rol decât acela de a ne distra pe noi contribuabilii, pe banii noştri. 
De unde la început credeam că Udrea se va pierde în tot felul de răspunsuri la întrebările puse cu voce baritonală de preşedintele Orban, ministresa a sărit la bătaie! I-a umplut de ridicol pe membrii comisiei care se întreceau în discuţii ”academice” de cum s-o pună la pământ, le-a cerut demisia pe motiv că s-au antepronunţat, i-a ameninţat că nu se prezintă la comisie decât dacă cei cinci membri aflaţi în flagrantul discuţiilor înregistrate îşi prezintă demisia, le-a făcut sesizare la parchet şi n-a ratat nici o intervenţie telefonică pe la posturile de televiziune pe unde membrii comisiei plângeau că nu-i ia în seamă. 
Ameninţând-o cu încălcarea Constituţiei prin refuzul de a se prezenta la comisia lor, Orban credea că a reputat o victorie şi o vedea deja pe Udrea în costum vărgat. Dar, surpriză! Pe nepusă masă şi pe neanunţate Udrea i-a îndeplinit şi dorinţa asta, în sensul că a venit la comisie, nu pentru a răspunde la întrebări, ci pentru a le cere personal demisia celor cinci membri încriminaţi de ea. 
În acest fel comisia n-o mai poate acuza că nu s-a prezentat. În Constituţie nu mai scrie că ar fi trebuit să şi răspundă la întrebările lui Orban, fapt pentru care formalitatea prezenţei fiind îndeplinită, membrilor comisiei nu le mai rămâne decât să se apuce să citească documentele solicitate. Mişcarea Elenei Udrea dovedeşte că nu este chiar blondă! Scandalul iscat în jurul ei a făcut ca toată lumea să uite efectiv de celălalt care priveşte asumarea răspunderii guvernamentale pe legile educaţiei! Pe ministrul Andronescu nu cred că ar prinde-o fiţele blondei, fapt pentru care va trebui să-şi lege de gât ori ieşirea de la guvernare pe motiv că partidul său nu este de acord cu asumarea răspunderii guvernamentale a legilor educaţiei ori acordul pentru proiectul Miclea pe care PSD nu-l place.


Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: