Boala „limbii albastre”, confirmată la bovinele şi ovinele din Gorj

Boala „limbii albastre” a fost deja confirmată la zeci de bovine şi ovine din judeţul Gorj. Pentru specia bovine, focare ale acestei boli au fost depistate în opt localităţi, iar pentru ovine doar într-o singură localitate. În momentul de faţă, se aşteaptă rezultatele analizelor recoltate de la animalele din 35 de localităţi.

Nouă focare de boala „limbii albastre” au fost confirmate la bovinele şi ovinele din Gorj. „Din momentul acesta vorbim de opt localităţi unde este confirmată boala pentru specia bovine şi o localitate confirmată pentru specia ovine. Alimpeşti pentru specia ovine, iar la Turceni, Borăscu, Turcineşti, Albeni, Prigoria, Bustuchin, Berleşti şi Roşia de Amaradia avem confirmarea pentru specia bovine. S-a declarat oficial boala, toate animalele sunt sub observaţie clinică. De asemenea, avem suspiciuni la nivelul judeţului în alte 35 de localităţi”, a declarat Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj.

Acesta a mai precizat că proprietarii ale căror animale sunt supuse suspiciunii trebuie să respecte reguli stricte. „Proprietarii cu animale supuse suspiciunii nu au voie să le scoată din gospodărie, nu au voie să circule pe drumurile publice, nu au voie să meargă către târguri, nu au voie să le scoată din judeţ. Fiecare proprietar de animale din judeţ are obligaţia ca atunci când constată modificări ale stării de sănătate în cel mai scurt timp să anunţe medicul veterinar pentru că această boală este în evoluţie şi dorim ca toate focarele de boală să fie diagnosticate”, a mai precizat Ion Iliuţă.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: