Bobaru află în două săptămâni dacă redeschide spitalul din Sadu

Investitorii interesaţi de preluarea spitalului de la Sadu au fost ieri în vizită pentru a vedea care este starea unităţii şi dotările acesteia. Din discuţiile purtate, primarul Constantin Bobaru susţine că potenţialii investitori s-au arătat încântaţi de forma în care se găseşte spitalul. Răspunsul final însă îl vor da peste două săptămâni.

Reprezentanţii uneia dintre cele mai importante firme prestatoare de servicii medicale din România au fost ieri la Bumbeşti Jiu pentru a vizita spitalul. Investitorii s-au arătat extrem de interesaţi de spital. „Au fost încântaţi şi întrebarea care au pus-o a fost, cum de s-a închis un astfel de spital care n-a avut niciodată datorii, care a încheiat un an bugetar cu un excedent, în condiţiile în care au fost decontate doar 50% din serviciile medicale. Văzând şi tehnica medicală din spital au rămas chiar miraţi de cum de s-a putut întâmpla un astfel de lucru”, a spus Constantin Bobaru, primarul de la Bumbeşti Jiu.

Răspuns

În două săptămâni, edilul de la Bumbeşti Jiu va afla dacă investitorii vor redeschide spitalul închis în luna aprilie sau nu s-au lăsat convinşi de ce au văzut. „Le-am adus la cunoştinţă doleanţele noastre de principiu, cum am dori noi să facem această colaborare pentru redeschiderea spitalului. Au văzut dotarea, au văzut starea fizică a clădirilor. Ni s-a solicitat să le punem la dispoziţie într-un timp relativ scurt, o zi, două, un RLV pentru tot ceea ce înseamnă clădirea şi o listă cu toate dotările pentru ca specialiştii lor să-şi facă un business plan şi au spus că între două săptămâni şi o lună vom primi un răspuns cu privire la hotărârea luată de compania dumnealor”, susţine edilul din Sadu.

În cazul în care acest spital va fi redeschis, intenţia autorităţilor locale este aceea de a reangaja cu prioritate cei 11 oameni care, la închiderea spitalului, au rămas şomeri. De asemenea, medicii care au fost transferaţi la alte unităţi spitaliceşti vor fi ofertaţi să revină. Redeschiderea spitalului ar putea însemna secţii noi, cu specialişti care să vină periodic la Bumbeşti Jiu pentru a efectua investigaţii medicale pacienţilor.

Spitalul orăşenesc Bumbeşti Jiu a fost închis în luna aprilie a acestui, după reorganizarea sistemului de sănătate.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: