Caută soluții pentru blocajele din Rânca. Ca în fiecare iarnă!

Autoritățile din județul Gorj caută soluții pentru aglomerația din stațiunea montană Rânca. Zilele ce urmează se anunță destul de aglomerate în zona de munte a județului Gorj, mai ales că se apropie și sărbătorile de iarnă, iar turiștii vin în număr tot mai mare pentru a se distra pe pârtie.  

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, spune că s-a întâlnit cu primarii din Novaci și Baia de Fier pentru a stabili cele mai bune soluții în ceea ce privește evitarea aglomerației. Oficialii județului propun chiar să restricționeze accesul în stațiunea montană. Există și un proiect al primarului din Novaci, fiind vorba despre o parcare la poalele munților, iar turiștii ar putea ajunge în stațiune cu ajutorul telecabinei. Însă, până acolo mai este cale lungă, adică mulți ani.

”Am discutat și cu primarul din Novaci, dar și cu cel din Baia de Fier, tocmai pentru a nu mai exista probleme pe viitor. Polițiștii vor fi și ei la datorie cu aparatele de tip radar pentru a-i monitoriza pe șoferii care parchează ilegal. Sperăm ca lucrurile să fie sub control de această dată. Ne așteptăm la un flux mare de turiști. Nu spunem că s-a găsit soluția ideală, dar sperăm să nu mai fie ca zilele trecute. Domnul Leuștean are și un proiect pentru acea zonă. Este vorba despre o parcare care ar rezolva problema, dar și transport pe cablu. Și vecinii noștri de la Straja au făcut același lucru. Au o parcare și transportul se face cu telecabina”, a spus Marcel Iacobescu.

Weekendul trecut în stațiunea montană Rânca nu aveai unde să arunci un ac, iar acesta este abia începutul. De sărbători, gradul de ocupare va fi de 100%, iar șoferii sunt sfătuiți să aibă mașinile echipate corespunzător.

Vizualizări: 1,940

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: