Boc a câştigat primul meci cu alianţa PSD-PNL

Parlamentarii de Gorj au reacţionat diferit în privința pachetului de legi pentru care guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament. Senatorul democrat-liberal Ion Ruşet spune că asumarea pachetului de legi de către guvern s-a făcut în lipsa parlamentarilor PNL, iar o parte din parlamentari PSD au părăsit sala.

Senatorul PD-L Ion Ruşet spune că pachetul de legi pentru care guvernul şi-a asumat răspunderea a trecut chiar dacă au existat şi parlamentari care au părăsit sala de şedinţă. „Această asumare s-a făcut în lipsa parlamentarilor PNL care au refuzat să participe la şedinţă şi au declarat prin liderul partidului că pregătesc o moţiune de cenzură. O parte din parlamentarii PSD au părăsit sala având la braţ o banderolă albă”, a precizat Ruşet.

Surupăceanu a purtat banderolă albă

Senatorul democrat-liberal spune că l-a văzut pe Mugurel Surupăceanu când a părăsit sala. „Sigur domnul Surupăceanu a părăsit sala. L-am văzut cu banderolă albă. De ceilalţi parlamentarii de Gorj nu ştiu ce au făcut că nu i-am văzut”, a spus Ruşeţ. Ion Ruşeţ nu crede că moţiunea de cenzură va trece „Eu cred că această moţiune de cenzură nu va trece. Moţiunea va trece dacă va întruni numărul de voturi, adică jumătate plus unu din parlamentarii în funcţie, iar când avem un guvern de coaliţie nu ar trebui să treacă nici un fel de moţiune de cenzură pentru că noi avem 70%”, susţine Ruşeţ.     

Greblă nu a participat la şedinţă

Toni Mihail Grebla susţine că procedeul prin care guvernul şi-a asumat răspunderea este neconstituţional. Din acest motiv senatorul nu a participat  la nici una din cele trei şedinţe. „Conform constituţiei, Guvernul poate să îşi asume răspunderea pe o lege nu pe trei, chiar dacă s-a făcut în interval de o oră. Aşa cum am anunţat nu am participat la şedinţa prin care guvernul şi-a asumat răspunderea pe pachetul de legi”, spune Greblă.   

Morega nu crede că moţiunea va trece

Liberalii vor depune moţiune de cenzura pentru că procedeul prin care s-a făcut asumarea pachetului de legi este neconstituţional. „Liberalii nu au fost de acord cu asumarea răspunderi guvernului pe un pachet de legi din diferite domenii. Guvernul putea să îşi asume răspunderea într-un singur domeniu pe o lege care este extrem de urgentă şi nu pe trei legi“, spune Morega. Deputatul Dan Ilie Morega nu este însă convins că moţiunea nu va trece. „Moţiunea trece sau nu trece, de dorit ar fi ca să treacă. Ea probabil că nu va trece din ce am văzut astăzi la votul final , coaliţia funcţionează, dar cel puţin noi demonstrăm că ne preocupă problemele cu care se confruntă cetăţenii“, a adăugat Morega.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: