Bocşe de la Cadastru, cătuşe pentru 3 ani!

Tocmai când credea că a scăpat de cătuşe, după ce la începutul anului a stat o perioadă în arest preventiv, fostul primar de la Crasna, Iulian Bocşe, ajunge din nou în spatele gratiilor, de această dată pentru o perioadă mult mai mare de timp. Procurorii DNA au câştigat la recurs procesul în care fostul primar din Crasna, trimis în judecată în calitate de şef al Serviciului de Resurse Umane din cadrul OCPI Bucureşti, fusese condamnat la o pedeapsă cu suspendare.

Iulian Bocşe, fost ofiţer în cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi fost primar de Crasna, este, cel mai probabil, deja în spatele gratiilor. Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul procurorilor anticorupţie, prin care aceştia solicitau ca inculpatul să fie condamnat la o pedeapsă cu executare pentru comiterea unor infracţiuni de corupţie, verdictul dat de magistraţi fiind unul definitiv. De această dată fostul şef de la Resurse Umane din cadrul OCPI Bucureşti nu mai are nicio cale de atac, decizia instanţei fiind cât se poate de clară.

„Admite apelul declarat de Direcția Națională Anticorupție (...) Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi în fond rejudecând: Înlătură în privinţa inculpaţilor Bocşe Iulian, Cuzuc Dan Constantin şi Toader Simona Elena aplicarea dispoziţiilor art. 91 şi următoarele Cod penal referitoare la suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, urmând ca pedepsele principale rezultante aplicate acestora prin sentinţa apelată să fie executate în regim de detenţie”, se arată în decizia instanţei.

Faptele

Necazurile lui Bocșe cu legea pornesc de la un concurs de ocupare a unor posturi vacante pe care Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară l-a organizat la începutul lunii septembrie anul trecut. La concursul respectiv Bocșe a închis ochii la neștiința candidatei Simona Toader și a deschis larg buzunarele când a fost vorba să o favorizeze pe aceasta contra câtorva mii de euro. O contracandidată a Simonei Toader a cerut o anchetă, femeia fiind convinsă că a picat examenul deși ar fi trebuit să îl câștige și așa s-a ajuns la situația de acum. Cu sprijinul SRI, procurorii au reușit să strângă suficient de multe probe încât fostul ofițer MAI să primească o pedeapsă exemplară, anii de închisoare făcându-l probabil pe Bocșe să regrete compromisul pe care l-a acceptat. „Concret, inculpatul Bocşe Iulian a pus la dispoziţia acesteia din urmă răspunsurile corecte la proba scrisă a acestui concurs şi i-a acordat, în mod discreţionar şi vădit părtinitor, aceleiaşi inculpate, la proba orală a concursului, o notă suficient de mare pentru ca aceasta să promoveze concursul. (...) După numirea inculpatei Toader Simona Elena în funcţia respectivă, drept contraprestaţie pentru îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor sale de serviciu (în modalitatea expusă mai sus), începând cu data de 11 septembrie 2014, inculpatul Bocșe Iulian a pretins de la inculpatul Cuzuc Dan-Constantin suma de 15.000 de euro, sumă din care a primit, în cadrul mai multor prestaţii, aproximativ echivalentul a 5.000 de euro”, comunica DNA la momentul trimiterii în judecată a inculpaţilor.

Vizualizări: 421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: