Boicot la Turburea! Consilierii, în război cu primarul Bârcă!
Consilierii USL de la Turburea îi declară război primarului PDL Ion Bârcă! Motivul? Primarul nu vrea sa le plătească drepturi salariale în valoare de 600 de milioane de lei vechi. Consilierii confirmă acest lucru, dar spun şi că primarul se comportă urât cu ei, mai exact îi stresează. Aşa că au decis să boicoteze şedinţele, motiv pentru care la şedinţa de ieri nu s-a prezentat niciun consilier USL.
Consilierii s-au gândit să ia aceşti bani după ce fostul primar Teodor Iloiu a încasat 300 de milioane de lei vechi, dând primăria în judecată pentru a obţine spor de dispozitiv. Consilierii s-au decis astfel să dea şi ei în judecată Primăria şi Consiliul Local pentru a primi 5% din indemnizaţia primarului. “S-au gândit ei că, dacă fostului primar i-a mers, le merge şi lor, dar nu le dau niciun leu”, spune primarul.
Prima şedinţă de consiliu boicotată
Consilierii USL au trimis deja o adresă către Prefectura Gorj prin care înştiinţează că vor boicota şedinţele de consiliu local, dar nu din cauza acestor bani, ci pentru ca nu colaborează bine cu primarul. “Eu nu le fac nimic. Faptul că le spun verde în faţă unele lucruri îi deranjează. Unul dintre consilieri are impozitul neplătit de multe luni, are vreo 37 de milioane, pe altul l-am găsit cu lemne din pădure. Asta nu le convine”, declară Ion Bârcă.
Consilierii nu ştiu ce i-a apucat
Elena Popescu, consilier din partea PSD la Turburea, nu a fost în stare să dea un răspuns coerent la întrebarea: de ce boicotează şedinţa de consiliu? Contactată de Radio Infinit, Popescu a spus: „Nu ştiu dacă să răspund la această întrebare. Nici nu mai ştiu. Nu mai pot să mai răspund. Şi aşa sunt într-un stres… Sunt în concediu. Nu vreau să mai răspund, şi aşa sunt în conflicte cu dânsul… nu vreau să mai răspund la nimic”.
Elena Popescu a confirmat că există un proces al consilierilor cu primăria din Turburea, pentru a mai beneficia de încă 600 de milioane de lei din bugetul local, pe lângă indemnizaţiile deja încasate în ultimii ani.
RISCĂ DIZOLVAREA
Consilierii trebuie să ştie însă că la două şedinţe de consiliu local boicotate, consiliul se dizolvă şi trebuie făcute alegeri, iar acest lucru se poate întâmpla având în vedere că până la alegeri mai sunt 9 luni. Doar în ultimele 6 luni nu se mai pot face alegeri.
REACŢIE
”Noi am primit o adresă la prefectură prin care suntem înştiinţaţi că nu se poate colabora cu primarul. Am fost acolo ieri să asistăm la şedinţă, în acea petiţie precizându-se că sunt nemulţumiţi de activitatea primarului, dar am fost degeaba. Consilierii USL nu au venit niciunul, deşi ei ne-au sesizat. Am făcut drumul degeaba.”
Marcel Romanescu, subprefect de Gorj
Vizualizări: 121
Distribuie Trimite pe WhatsApp